Ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος των τελευταίων 40 ετών είναι ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος των τελευταίων 40 ετών είναι ο Ντόναλντ Τραμπ

Με αρνητικό πρόσημο ξεκινά την προεδρία του

Ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος των τελευταίων 40 ετών είναι ο Ντόναλντ Τραμπ
Με αρνητικό πρόσημο ξεκινά  την προεδρία του ο Ντόναλντ Τραμπ
διεκδικώντας με το... καλημέρα τον τίτλο του λιγότερου δημοφιλούς Αμερικανού προέδρου των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών! 
    ]
Κλείσιμο
Μπορεί να υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια» στον αμερικανικό λαό, μεταξύ άλλων ότι θα ενισχύσει την αμερικανική οικονομία, όμως το ταμπεραμέντο του και ο χαρακτήρας του προκαλούν δυσφορία σχεδόν στους μισούς Αμερικανούς, κάτι που αποτυπώνεται σε τρεις δημοσκοπήσεις.  
 
Δημοσκόπηση της Washington Post και του δικτύου ABC αποκαλύπτει ότι ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος επί τουλάχιστον 40 χρόνια είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.
   
Στην ερώτηση εάν έχετε μια θετική ή λιγότερη θετική εικόνα για τον νέο Αμερικανό πρόεδρο, το 54% έχει μάλλον αρνητική άποψη, ενώ το 40% εμφανίζεται να έχει θετική εικόνα.

Σημειώνεται ότι τα ποσοστά αυτά ήταν αντιστρόφως ανάλογα την περίοδο της ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα το 2009 με το 79% να έχει καλή άποψη. Αξίζει, επίσης να αναφερθεί ότι, ο μόνος πολιτικός που προσέγγισε τη δημοφιλία Ομπάμα ήταν το 1977 ο Τζίμι Κάρτερ που τη στιγμή της ορκωμοσίας του είχε τη στήριξη του 78% των πολιτών.
 
Ένα ακόμη χαστούκι τρώει ο Τραμπ αυτή τη φορά από δημοσκόπηση του CNN.Ο Τραμπ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό αποδοχής μόνο 40% όταν το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα τη στιγμή της ορκωμοσίας του είχε ποσοστό αποδοχής της τάξης του 84%.
Συνολικά η δημοτικότητα του Τραμπ, σύμφωνα με το CNN, το οποίο πρόσφατα δέχθηκε σφοδρή επίθεση από το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ με αφορμή τα όσα υποστήριξε για τα ρωσικά «όργιά» του, βρίσκεται 20 μονάδες κάτω σε σχέση και με τους τρεις πιο πρόσφατους προκατόχους του.

Συγκεκριμένα ο Μπιλ Κλίντον το 1992 συγκέντρωνε ποσοστό 67% και ο Τζορτζ Μπους το 2001 ποσοστό 61%.

Παράλληλα το 53% των Αμερικανών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση λέει ότι οι ενέργειες και οι δηλώσεις του Τραμπ τους έχει κάνει λιγότερο σίγουρους για το αν έχει την ικανότητα να χειριστεί την προεδρία ενώ μοιρασμένοι με 48% είναι όσοι πιστεύουν ότι δεν θα είναι ή θα είναι καλός πρόεδρος.

Ο Τραμπ, πάντως, με ανάρτησή του στο Twitter απέρριψε το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αυτής γράφοντας ότι «οι ίδιοι άνθρωποι που διεξήγαγαν τις ψεύτικες προεκλογικές δημοσκοπήσεις και αποδείχθηκαν τόσο λάθος, τώρα διεξάγουν έρευνες αποδοχής. Είναι το ίδιο πειραγμένες όσο και πριν».    
   
Αλλά και σε τρίτη δημοσκόπηση, της εφημερίδας "Wall Street Journal" και του τηλεοπτικού δικτύου "NBC NEWS",  τα αποτελέσματα δείχνουν πως, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δεν είναι αρεστός σχεδόν στους μισούς Αμερικανούς, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 48% των Αμερικανών δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η μετάβαση για την προεδρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης