Παρουσία Πούτιν κηδεύτηκε ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Καρλόφ

Παρουσία Πούτιν κηδεύτηκε ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Καρλόφ

Δείτε φωτογραφίες - Αποδόθηκαν οι ύψιστες κρατικές τιμές - Τον επικήδειο λόγο διάβασε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ - Της τελετής ηγήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύριλλος, ο οποίος χαρακτήρισε «μάρτυρα» τον Ρώσο διπλωμάτη

Παρουσία Πούτιν κηδεύτηκε ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Καρλόφ
Παρουσία του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν τελέστηκε στη Μόσχα η κηδεία του
δολοφονηθέντος πρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν άφησε κόκκινα λουλούδια στο φέρετρο, κάθισε δίπλα στη χήρα του πρεσβευτή με την οποία είχε μία σύντομη συνομιλία και λίγα λεπτά μετά αποχώρησε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αφήνει κόκκινα λουλούδια στο φέρετρο
Κλείσιμο


Στην κηδεία του Αντρέι Καρλόφ, κατά την οποία αποδόθηκαν οι ύψιστες κρατικές τιμές, παραβρέθηκε σύσσωμη η ρωσική ηγεσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ήταν εκείνος, που, ως επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, ανέλαβε την ανάγνωση του επικήδειου λόγου, αποδίδοντας τιμές στη μητέρα του Αντρέι Καρλόφ, Μαρία, τη σύζυγό του Μαρίνα και τον γιο του Γκενάντι. «Λέμε αντίο στον φίλο Αντρέι Καρλόφ, ο οποίος έπεσε θύμα μίας τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, ολοκληρώνοντας το λόγο του με τη φράση «δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Αντρέι».

Της νεκρώσιμης τελετής ηγήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Κύριλλος, χαρακτηρίζοντας τον Ρώσο πρεσβευτή «μάρτυρα».

Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη (22/12) ετήσια συνέντευξη Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν αναβλήθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, όπως ανέφερε ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πούτιν με τη χήρα του Ρώσου πρεσβευτή





Ο Σεργκέι Λαβρόφ αποδίδει τιμές στον Αντρέι Καρλόφ





Το τελευταίο ταξίδι...






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης