Τουρκία: Ελεύθεροι οι συγγενείς του δολοφόνου του Ρώσου πρέσβη

Τουρκία: Ελεύθεροι οι συγγενείς του δολοφόνου του Ρώσου πρέσβη

Εισαγγελική έρευνα γιατί ο δολοφόνος δεν πιάστηκε ζωντανός 


Τουρκία: Ελεύθεροι οι συγγενείς του δολοφόνου του Ρώσου πρέσβη
Τα μέλη της οικογένειας του Τούρκου αστυνομικού που δολοφόνησε τον πρεσβευτή της Ρωσίας, αφέθηκαν ελεύθερα, μετά την ανάκρισή τους από την αστυνομία, μεταδίδει το CNN Turk.

Οι αρχές είχαν συλλάβει για ανάκριση, τη μητέρα, την αδερφή κι άλλους δύο συγγενείς του Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, σύμφωνα με δηλώσεις αστυνομικών πηγών στο Reuters, μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, τη Δευτέρα.

Ο Αλτιντάς, φώναξε «Μην ξεχνάτε το Χαλέπι» κι «Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος» καθώς πυροβολούσε.

Την ίδια ώρα οι εισαγγελικές αρχές της Τουρκίας διεξάγουν έρευνα για να διαλευκάνουν γιατί ο δολοφόνος του Αντρέι Καρλόφ δεν συνελήφθη ζωντανός.
Κλείσιμο

Η οργάνωση αλ Νούσρα, παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία, ανέλαβε την ευθύνη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ το βράδυ της Δευτέρας σε γκαλερί της Άγκυρας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Al Youm al Sabea η Τζαμπάτ Φατάχ αλ Σαμ, όπως είναι πλέον το όνομά της, κάνει γνωστό πως ήταν εκείνη που «διέταξε» την εκτέλεση του Καρλόφ και μάλιστα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και τους ανυποψίαστους επισκέπτες της γκαλερί.

Η ανάληψη ευθύνης έγινε με επιστολή που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στην οποία απεικονίζεται και ο νεαρός Τούρκος αστυνομικός που πυροβόλησε πισώπλατα 11 φορές τον Καρλόφ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης