Διαψεύδει η Αλ Νούσρα ότι ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Διαψεύδει η Αλ Νούσρα ότι ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης η Τζαμπάτ Φατάχ αλ Σαμ δεν σχετίζεται με την εκτέλεση του Καρλόφ, την οποία χαρακτηρίζει όμως «φυσική απάντηση» για όσα συμβαίνουν στη Συρία 

Διαψεύδει η Αλ Νούσρα ότι ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη
Δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ από τον 22χρονο αστυνομικό Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, η τρομοκρατική οργάνωση Τζαμπάτ Φατάχ αλ Σαμ, όπως έχει μετονομαστεί το Μέτωπο της Αλ Νούσρα, διαψεύδει την ανάληψη της ευθύνης που κυκλοφόρησε προ ωρών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε είναι πλαστή, επισημαίνοντας πως η Αλ Νούσρα δεν σχετίζεται με την εκτέλεση του Καρλόφ.

«
Κλείσιμο
Απορρίπτουμε όσα αναφέρθηκαν σε ψευδή ανακοίνωση στην οποία φέρεται η Τζαμπάτ Φατάχ αλ Σαμ να βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση στην Τουρκία κατά του Ρώσου πρέσβη», αναφέρει ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, επισημαίνοντας βέβαια ότι η δολοφονία του Καρλόφ ήταν «φυσική απάντηση» σε όσα συμβαίνουν στη Συρία.

«Τονίζουμε ότι η δολοφονία είναι φυσική αντίδραση από τους ανθρώπους στην περιοχή για την καθημερινή ρωσική σφαγή κατά αμάχων στο Χαλέπι», συνέχισε η ανακοίνωση.

Μετά τη διάψευση, ενισχύεται το σενάριο ο 22χρονος να ήταν υποστηρικτής του υπ’αριθμόν ένα εχθρού του Τούρκου προέδρου, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε με την ανάληψη της ευθύνης



Η διάψευση από την Αλ Νούσρα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης