Αυτός είναι ο Πολωνός οδηγός που δολοφονήθηκε από τον μακελάρη του Βερολίνου

Αυτός είναι ο Πολωνός οδηγός που δολοφονήθηκε από τον μακελάρη του Βερολίνου

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στη θέση του συνοδηγού στο φορτηγό που παρέσυρε μέχρι θανάτου 12 ανθρώπους - Έφερε τραύματα από σφαίρες, μαχαίρι και έδωσε μάχη με τον δολοφόνο του 

Αυτός είναι ο Πολωνός οδηγός που δολοφονήθηκε από τον μακελάρη του Βερολίνου
Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του Πολωνού οδηγού του φορτηγού που παρέσυρε μέχρι θανάτου 12 ανθρώπους σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

Ο Λούκας Ουρμπάν βρέθηκε νεκρός στη θέση του συνοδηγού, έφερε τραύματα από σφαίρες και μαχαίρι και υπάρχουν ενδείξεις ότι προηγήθηκε πάλη με τον δολοφόνο του.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ο 37χρονος Πολωνός είναι ο νόμιμος οδηγός του οχήματος που πιθανότατα έπεσε θύμα του δράστη. Ο ιδιοκτήτης της πολωνικής εταιρείας στην οποία ανήκει το φορτηγό δήλωσε πως ο εν λόγω οδηγός επρόκειτο να βρεθεί στο Βερολίνο το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να παραδώσει φορτίο χάλυβα και πως είχε χάσει τα ίχνη του από τις 4 το απόγευμα. 

Ο εξάδελφος του θύματος, Αριελ Ζουράφσκι, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Polish TV εξήγησε ότι ο 37χρονος «μαχαιρώθηκε θανάσιμα και πυροβολήθηκε».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως οι πληγές από μαχαίρι ήταν εμφανείς σε φωτογραφίες που του δόθηκαν, συνεχίζοντας πως «η φωτογραφία έδειχνε το πρόσωπο του εξαδέλφου μου και ήταν σαφές πως είχε δώσει μάχη. Το πρόσωπό του ήταν πρησμένο και αιματοβαμμένο».

Ο άνδρας είπε πως η τελευταία επικοινωνία που είχε το θύμα με τη σύζυγό του ήταν στις 15.00 (τοπική ώρα) πολλές ώρες πριν την επίθεση. 

Υπενθυμίζεται πως ο οδηγός του φορτηγού, το οποίο «χτύπησε» την καρδιά του Βερολίνου όταν έριξε με 60 χλμ το όχημα σε πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz, αναζητείται ακόμα. Ο 23χρονος Πακιστανός που συνελήφθη μετά το φονικό περιστατικό αρνείται κάθε ανάμειξη, με τη γερμανική αστυνομία να αναγνωρίζει πως δεν πρόκειται για τον δράστη του μακελειού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το φορτηγό με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνθηκε πάνω στο πλήθος, ενώ τελικά η πορεία του ανακόπηκε από ένα δέντρο. Είχε προλάβει να διανύσει μία απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων και να παρασύρει δεκάδες άτομα πριν ακινητοποιηθεί. Ο οδηγός, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, φορούσε μάσκα στο πρόσωπο και πριν αρχίσει την πορεία θανάτου είχε σβήσει τα φώτα του φορτηγού.

Πηγή από την γερμανική αστυνομία δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt πως «έχουμε τον λάθος άνθρωπο» και πως «ο πραγματικός δράστης είναι ακόμη ένοπλος, ασύλληπτος και ικανός να προκαλέσει νέα επίθεση»! 

Επισημαίνεται ότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση προς το παρόν, αν και ιδίως αμερικανικά μέσα ανέφεραν από την πρώτη στιγμή πως επρόκειτο για επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης