Αυτόπτης μάρτυρας του μακελειού στο Βερολίνο: Υπήρχε αίμα και πτώματα παντού
«Είδα το μεγάλο μαύρο φορτηγό να επιταχύνει, να πέφτει πάνω στα περίπτερα και να συνθλίβει πάρα πολλούς ανθρώπους. Μετά τα φώτα έσβησαν και όλα γύρω μου είχαν καταστραφεί» περιγράφει τις σκηνές μια νεαρή από την Αυστραλία
«Υπήρχε αίμα και πτώματα παντού. Ξαφνικά ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος και όσοι βρίσκονταν μπροστά μου, πήδηξαν από πάνω μου για να σωθούν» περιέγραψει τις στιγμές η Τρίσα Ο' Νιλ.
«Είδα το μεγάλο μαύρο φορτηγό να επιταχύνει, να πέφτει πάνω στα περίπτερα και να συνθλίβει πάρα πολλούς ανθρώπους. Μετά τα φώτα έσβησαν και όλα γύρω μου είχαν καταστραφεί» θυμάται η νεαρή κοπέλα που γιόρταζε την τελευταία ημέρα των μαθημάτων της.
Κλείσιμο
«Άκουγα μόνο κραυγές και τότε όλοι "πάγωσαν". Αμέσως μετά όσοι ήταν στο χώρο άρχισαν να κινούνται και να προσπαθούν να βγάλουν τα συντρίμμια πάνω από τους εγκλωβισμένους και να βοηθήσουν όποιον μπορούσαν» συνεχίζει τη συγκλονιστική της περιγραφή.
Το φορτηγό, στο οποίο ήταν φορτωμένες ατσάλινες ράβδοι, έπεσε πάνωσ στους ανυποψίαστους πολίτες με ταχύτητα 60χλμ./ώρα σταματώντας την φονική του πορεία πάνω σε ένα δέντρο με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για 12 νεκρούς και 48 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.