Σε κατάσταση «συναγερμού» βρίσκονται οι Βρυξέλλες με την περιοχή Σάερμπεκ, στην οποία είχε βρει καταφύγιο ο μακελάρης του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ, να είχε αποκλειστεί επί ώρες από το απόγευμα της Δευτέρας.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε πολλούς δρόμους απαγορεύτηκε η κυκλοφορία, ενώ οι τοπικές αρχές να καλούσαν τους πολίτες να μείνουν σπίτια τους.
Παράλληλα, διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία σε τέσσερις γραμμές τραμ.
Το γραφείο της εισαγγελίας των Βρυξελλών επισήμανε πως δεν πρόκειται να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρηση εξηγώντας πως θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κανένα Παιδί Χωρίς Κράνος» η Anytime προσφέρει δωρεάν παιδικά κράνη σε παιδιά 4–12 ετών, για να γίνει η ασφάλεια αυτονόητο μέρος κάθε βόλτας.