Αστυνομικός ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη

Αστυνομικός ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη

Ο εκτελεστής του Αντρέι Καρλόφ είναι ο 22χρονος Μερτ Αλτιντάς από το Αϊδίνιο - Υπηρετούσε στην τουρκική αστυνομία από το 2014 - Υπό κράτηση η μητέρα και η αδερφή του δράστη

Αστυνομικός ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη
Μετά τη φονική επίθεση κατά του Ρώσου πρεσβευτή, Αντρέι Καρλόφ, κατά τη διάρκεια έκθεσης Τέχνης στην Άγκυρα, νέες πληροφορίες προκύπτουν σχετικά με την ταυτότητα του δράστη.

Αρχικά, πληροφορίες ήθελαν τον ένοπλο να εισέρχεται στο χώρο της έκθεσης «Η Ρωσία με τα μάτια των Τούρκων», να δήλωσε ότι είναι αστυνομικός και να έφερε πλαστή αστυνομική ταυτότητα.

Εντούτοις, σύμφωνα με νέα στοιχεία ο 22χρονος Μερτ Αλτιντάς από το Αϊδίνιο ήταν πράγματι αστυνομικός και, μάλιστα, υπηρετούσε σε ειδική κατασταλτική μονάδα αστυνομικού τμήματος της Άγκυρας. Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της Άγκυρας.

Κλείσιμο
Ο 22χρονος όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, πριν ανοίξει πυρ πυροβολώντας θανάσιμα τον Καρλόφ και τραυματίζοντας πολλούς ακόμα ανθρώπους, φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος
» και έλεγε: «
Μην ξεχάσετε το Χαλέπι, μην ξεχάσετε τη Συρία».

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα έχει δοθεί φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει την αστυνομική κάρτα του Αλτιντάς, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητά της.

Η τουρκική αστυνομία έχει θέσει ήδη υπό κράτηση την αδελφή και τη μητέρα του Αλτιντάς σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk. Οι δύο γυναίκες κρατούνται στην επαρχία του Αϊδινίου, στη νοτιοδυτική Τουρκία.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης