«Μην ξεχνάτε το Χαλέπι» φώναξε ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη

«Μην ξεχνάτε το Χαλέπι» φώναξε ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη

Πυρά στον τόπο της επίθεσης εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας - Πληροφορίες ότι και ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός

«Μην ξεχνάτε το Χαλέπι» φώναξε ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη
Η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία,
Αντρέι Καρλόφ, είναι νεκρός, μετά από επίθεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια εγκαινίων έκθεσης φωτογραφίας στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, την επίθεση εναντίον του Καρλόφ ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, κατά την οποία ο δράστης «εξουδετερώθηκε». Πριν πυροβολήσει εναντίον του Ρώσου πρεσβευτή, φώναξε  «Μην ξεχνάτε το Χαλέπι» και στη συνέχεια «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Η αιματηρή επίθεση εναντίον του Ρώσου διπλωμάτη Αντρέι Καρλόφ έγινε στην Άγκυρα γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μιας έκθεσης στο Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης, όπου είχε κληθεί να παρευρεθεί ο πρέσβης της Ρωσίας. 
Κλείσιμο

Καρέ-καρέ η σοκαριστική επίθεση






Δείτε LIVE από ΕΡΤ


Ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Καρλόφ διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, όπου μετά από λίγη ώρα απεβίωσε, όπως μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις τουρκικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

O Ρώσος πρέσβης δευτερόλεπτα πριν την επίθεση



Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ άλλα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για περισσότερους τραυματίες. Ειδικότερα, το CNN Türk αναφέρει πως υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ενώ Τούρκοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως ο δράστης κατά την είσοδό του στο «Modern Arts Centre» είπε ότι ήταν αστυνομικός. 

Ο δράστης λέγεται πως έφερε πλαστή αστυνομική ταυτότητα, φορούσε μαύρο κοστούμι και πυροβόλησε 30-35 φορές. 

Σύμφωνα με την Hurriyet, o Καρλόφ δέχτηκε τα πυρά του αγνώστου τη στιγμή που ετοιμαζόταν να εκφωνήσει την ομιλία του. Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν στην hurriyet.com.tr ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται μέλη εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Δημοσιογράφος της Habertürk υποστηρίζει πως ο ένοπλος πριν ανοίξει πυρ κατά του πρέσβη φώναξε  «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και πρόσθεσε πως πήρε εκδίκηση για την καταστροφή στο Χαλέπι. 

Ο δράστης λίγες στιγμές αφότου άνοιξε πυρ





Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση ενός ενόπλου εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία και θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τους επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, ανέφερε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί. Εξακριβώνουμε τις πληροφορίες. Ο πρόεδρος σχεδιάζει να δεχθεί αναφορές από τον ΥΠΕΞ και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας», σημείωσε ο Πεσκόφ.



Αναταραχή στους δρόμους έξω από το Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης