Τα τουρκικά σίριαλ «εκστρατεύουν» και «κατακτούν» και την Άπω Ανατολή

Τα τουρκικά σίριαλ «εκστρατεύουν» και «κατακτούν» και την Άπω Ανατολή

Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα περίπου 150 τουρκικά σίριαλ έχουν «ταξιδέψει» στο εξωτερικό και έχουν καθηλώσει 500 εκατομμύρια τηλεθεατές σε περισσότερες από 100 χώρες 

Τα τουρκικά σίριαλ «εκστρατεύουν» και «κατακτούν» και την Άπω Ανατολή
Καθώς ο τουρισμός, ένας από τους βασικούς πυλώνες της τουρκικής οικονομίας, διέρχεται κρίση άνευ προηγουμένου εξαιτίας των αλλεπάλληλων τρομοκρατικών επιθέσεων στην χώρα, αλλά και λόγω του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, η Τουρκία περιμένει να συγκεντρώσει κέρδη από τις εξαγωγές τηλεοπτικών σειρών!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο προσοδοφόρων εξαγωγών της χώρας τα τελευταία χρόνια και μετά από την μεγάλη επιτυχία που έχουν σημειώσει στη Μέση Ανατολή και στη Λατινική Αμερική, ήρθε η στιγμή να κατακτήσουν και την Άπω Ανατολή.

Γνωρίζοντας την τεράστια απήχηση των τουρκικών σίριαλ σε όλο σχεδόν τον κόσμο το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της γειτονικής χώρας σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης, αποφάσισε να προωθήσει τις τηλεοπτικές σειρές με την συμμετοχή του στο Φόρουμ Ασιατικής Τηλεόρασης, το οποίο διοργανώνεται από τις 6 μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου στη Σιγκαπούρη.

Κλείσιμο
Οι εξαγωγές των τουρκικών σίριαλ ξεκίνησαν το 2001 στις χώρες των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής, όπου γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και μέχρι το τέλος του 2014 οι εξαγωγές ήταν ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ το 2015 το ύψος τους ανήλθε στα 250 εκατομμύρια δολάρια. Για το τρέχον έτος αναμένεται οι εξαγωγές των τουρκικών σειρών να αγγίξουν τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα περίπου 150 τουρκικά σίριαλ έχουν «ταξιδέψει» στο εξωτερικό και έχουν καθηλώσει 500 εκατομμύρια τηλεθεατές σε περισσότερες από 100 χώρες σε Μέση Ανατολή, Βόρειο Αφρική, Ανατολική και Δυτική Ευρώπη, Ασία και Αμερική.



Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η γειτονική χώρα είναι η δεύτερη στον κόσμο σε εξαγωγές τηλεοπτικών σειρών μετά τις ΗΠΑ. Οι πιο δημοφιλείς από αυτές, κάποιες γνωστές και στην χώρα μας, είναι: Binbir Gece (Χίλιες και μία νύχτες), Fatmagül’ün Suçu Ne? (Ποιο είναι το λάθος της Φατμαγκιούλ;), Ezel, Kara Para Aşk (Μαύρο χρήμα και Έρωτας), Aşk-ı Memnu (Απαγορευμένη Αγάπη) και, βέβαια, το Kara Sevda με πρωταγωνιστή τον γοητευτικό Burak Ozcivit (Κεμάλ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης