Κόρμπιν: Θα καταθέσουμε τροπολογία στο νομοσχέδιο για το Brexit
Μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να καθυστερήσει το σχέδιο της Μέι για ενεργοποίηση του άρθρου 50 τον ερχόμενο Μάρτιο
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία σχεδιάζει να καταθέσει μία τροπολογία επί του νομοσχεδίου για την έναρξη της επίσημης διαδικασίας εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του, σε περίπτωση που επικυρωθεί η απόφαση δικαστηρίου η οποία προβλέπει την εμπλοκή του κοινοβουλίου στη διαδικασία.
Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ότι το κόμμα του σκοπεύει να καταθέσει τροπολογία στο όποιο νομοσχέδιο ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, μία κίνηση η οποία θα μπορούσε να καθυστερήσει το σχέδιο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας μέχρι το τέλος Μαρτίου.
"Μόλις τεθεί το ζήτημα για το Άρθρο 50 θα προτείνουμε μία τροπολογία που θα αφορά τα θέματα που μόλις ανέφερα, την πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τα μέτρα προστασίας για τους καταναλωτές και για το περιβάλλον", είπε ο ίδιος στο Sky News.
Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο ενδεχομένως να αποφασίσει το νέο έτος για το αν η κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση του κοινοβουλίου προτού ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση από την ΕΕ έπειτα από έφεση που άσκησε σε προηγούμενη απόφαση.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους