Προεδρικές εκλογές στην Αυστρία: «Ήσουν κατάσκοπος» είπε ο Χόφερ - Φαν Ντερ Μπέλεν: Λες ψέματα!

Προεδρικές εκλογές στην Αυστρία: «Ήσουν κατάσκοπος» είπε ο Χόφερ - Φαν Ντερ Μπέλεν: Λες ψέματα!

 Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σόμποτκα δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν exit polls μετά το κλείσιμο της κάλπης

Προεδρικές εκλογές στην Αυστρία: «Ήσουν κατάσκοπος» είπε ο Χόφερ - Φαν Ντερ Μπέλεν: Λες ψέματα!
Προσβολές και κατηγορίες εκτόξευσαν εκατέρωθεν στο τελευταίο ντιμπέιτ πριν την κάλπη της Κυριακής ο Πράσινος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν και ο Ακροδεξιός Νόρμπερτ Χόφερ που κονταροχτυπιούνται για το προεδρικό αξίωμα. Ο Χόφερ κατηγόρησε τον υποψήφιο των Πρασίνων ότι ήταν κατάσκοπος με τον φαν ντερ Μπέλεν να απαντά "αυτό είναι γελοίο". .

Την Κυριακή οι Αυστριακοί ψηφίζουν εκ νέου για πρόεδρο αφού το αποτέλεσμα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, τον Μάιο, (με νικητή τον Οικολόγο Αυστριακό) ακυρώθηκε εξαιτίας παρατυπιών στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και μετά από ένσταση του Ακροδεξιού Χόφερ. 

Κλείσιμο
Σχετικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σόμποτκα δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν exit polls μετά το κλείσιμο της κάλπης κι ότι το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί πιθανότατα τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, πάντως, φέρουν τους δύο υποψηφίους για την προεδρία της Αυστρίας σχεδόν να ισοψηφούν με τον Ακροδεξιό Χόφερ να έχει ελαφρύ προβάδισμα. Αν κερδίσει ο Χόφερ, υποψήφιος του κόμματος των Ελεύθερων (FPÖ), θα γίνει ο πρώτος Ακροδεξιός αρχηγός κράτους στην Ε.Ε. 

Στην χθεσινή και τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση των Μπέλεν- Χόφερ, τα πνεύματα οξύνθηκαν ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της αυστριακής προεδρίας. Η συντονίστρια της τηλεμαχίας στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση "ÖRF"  προσπάθησε να ηρεμήσει τους ηρεμήσει, μάταια όμως. Οι δύο υποψήφιοι επέμειναν να διαβάζουν ο ένας προκλητικές δηλώσεις του άλλου και εκτυπωμένες αναρτήσεις σε social media σε πολύ επιθετικό ύφος.     

"Το καταλαβαίνω, δεν ήσουν τίποτα", είπε ο Χόφερ στον Μπέλεν, χλευάζοντάς τον επειδή ανήκε στους Πράσινους και κατηγορώντας τον πως ήταν κομμουνιστής. «Ψεύδεσαι ξανά!», απάντησε ο Φαν ντερ Μπέλεν.

Ο Χόφερ κατηγόρησε των υποψήφιο των Πράσινων ότι ήταν κατάσκοπος, κάτι στο οποίο ο Φαν ντερ Μπέλεν απάντησε «αυτό είναι γελοίο... είναι το πιο κακόβουλο πράγμα που έχω ακούσει εδώ και πολύ καιρό».

Ο Χόφερ κατηγόρησε επίσης τον Μπέλεν πως λέει ψέματα όσον αφορά τη στάση του για την υπηρεσία στη χώρα, τους νόμους περί επιστράτευσης και την ουδετερότητα της Αυστρίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης