Ομπάμα: Ο Τραμπ θα διατηρήσει τις ισχυρές σχέσεις των ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ

«Ο τρόπος που διεξάγει κανείς την προεκλογική του εκστρατεία δεν είναι πάντα ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά…» τόνισε ο Ομπάμα στους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Καθολικών του Περού

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα,
δήλωσε βέβαιος ότι ο διάδοχός του στον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ
θα διατηρήσει τις παραδοσιακά ισχυρές σχέσεις των ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ
, όπως τόνισε ενώπιον ενός κοινού φοιτητών στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα.

«Ο τρόπος που διεξάγει κανείς την προεκλογική του εκστρατεία δεν είναι πάντα ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά… Η συμμαχία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του ΝΑΤΟ είναι πολύ ισχυρή και ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ έχει ήδη επαναδιαβεβαιώσει τη δέσμευση μας στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Ομπάμα στους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Καθολικών του Περού.

Πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας, η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από τις χώρες που απαρτίζουν την Βορειοατλαντική Συμμαχία να «αναλάβουν περισσότερο μέρος του φορτίου των στρατιωτικών δαπανών» και είχε διαβεβαιώσεις από τα κράτη-μέλη ότι θα το πράξουν.

Παράλληλα τόνισε πως δεν αναμένει μεγάλες αλλαγές στις σχέσεις ΗΠΑ και χωρών της Λατινικής Αμερικής υπό την προεδρία Τραμπ.

Ο Ομπάμα έφθασε χθες στη Λίμα, τον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού του στο εξωτερικό ως πρόεδρος των ΗΠΑ για να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (ΑPEC) που διεξάγεται σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr