Βίντεο: Η γη τρέμει στη Νέα Ζηλανδία, αλλά εκείνος συνεχίζει να... παίζει videogame

Βίντεο: Η γη τρέμει στη Νέα Ζηλανδία, αλλά εκείνος συνεχίζει να... παίζει videogame

Πέφτει από την καρέκλα του, τρέμει από το φόβο του, φωνάζει να δει αν η σύντροφός του είναι καλά, αλλά δεν ξεκολλάει από το… World of Warcraft

Βίντεο: Η γη τρέμει στη Νέα Ζηλανδία, αλλά εκείνος συνεχίζει να... παίζει videogame
Μπορεί η Νέα Ζηλανδία να ταρακουνήθηκε από σεισμό 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όμως, τον Ντελρίο Σιέρα τίποτα δεν μπορεί να τον… κουνήσει από τη θέση του όταν παίζει World of Warcraft.

Τη στιγμή του σεισμού που έπληξε πολλές πόλεις της Νέας Ζηλανδίας, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε οδικά δίκτυα και κτίρια, ο Σιέρα είχε συνδεθεί διαδικτυακά με φίλους για να παίξουν όλοι μαζί World of Warcraft.

Ακόμα και αν με δυσκολία καθόταν στην καρέκλα του, ο νεαρός άνδρας δεν ξεκόλλησε τα χέρια του από το πληκτρολόγιο, ενώ σε ζωντανή σύνδεση οι συμπαίκτες του γελούσαν μην έχοντας συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Σεισμός, σεισμός, σεισμός. Γαμ…», ακούγεται να λέει με αγωνία ο άνδρας, ενώ ένας από τους συμπαίκτες του λέει χαριτολογώντας: «
Κλείσιμο
Κανείς δεν νοιάζεται αν ζήσεις ή αν πεθάνεις».

Ένας τρίτος παίκτης ρωτάει τον έντρομο Σιέρα: «Σοβαρολογείς;», με τον άνδρα να φωνάζει ενώ έχει σκύψει κάτω από το γραφείο του: «Ναι

Σχεδόν ένα λεπτό αργότερα και ενώ η γη εξακολουθεί να σείεται, ο gamer… θυμάται ότι μέσα στο σπίτι βρίσκεται και η σύντροφός του, στην οποία φωνάζει: «Μωρό μου, είσαι καλά;».

Όλα αυτά, ενώ οι συμπαίκτες του ξεσπούν σε γέλια βλέποντάς τον να έχει πανικοβληθεί.

«Είναι μόλις δύο βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ. Κάνεις σαν την αδελφή μου. Σκάσε», ακούγονται να του λένε, διασκεδάζοντας με την αγωνία του.

«Γαμ… αυτός είναι τεράστιος», συνεχίζει ο Σιέρα, ο οποίος με δυσκολία μπορεί να κρατηθεί στην καρέκλα του.

Για λίγα λεπτά μεταφέρεται σε άλλο χώρο της κατοικίας, η οποία εικάζεται ότι βρίσκεται στο Κράισττσερτς που ήταν το επίκεντρο του σεισμού, αλλά επιστρέφει δριμύτερος για να συνεχίσει το παιχνίδι του, ενημερώνοντας τους συμπαίκτες του ότι η δόνηση ήταν 7,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, παρότι στην πραγματικότητα ήταν 7,8.

«Δε μπορούσα να μείνω ακίνητος, γιατί καθόμουν και έπεφτα», συνεχίζει ο Σιέρα, ο οποίος στο τέλος ζητάει από την σύντροφό του να ελέγξει τα παράθυρα καθώς εκτιμά ότι έχουν σπάσει… 

Όλα αυτά, ενώ στρατιωτικά ελικόπτερα και ένα πλοίο του Ναυτικού έχουν επιστρατευθεί για τη διάσωση 1.000 τουριστών και εκατοντάδων κατοίκων που παραμένουν στην παραθαλάσσια περιοχή της Καϊκούρα, τη στιγμή που οδικά δίκτυα, τηλεπικοινωνίες, και σιδηροδρομικές γραμμές έχουν διακοπεί.

«Από όλες τις κατευθύνσεις, η Καϊκούρα έχει απομονωθεί», δήλωσε στο Associated Press ο διοικητής των δυνάμεων της Νέας Ζηλανδίας, ταξίαρχος Ντάριν Γουέμπ, ο οποίος τόνισε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η στήριξη της πόλης.

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κέι, έκανε λόγο για «απόλυτη καταστροφή».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης