Τουρκία: Συνελήφθη και ο δικηγόρος του ηγέτη των Κούρδων, Ντεμιρτάς

Τουρκία: Συνελήφθη και ο δικηγόρος του ηγέτη των Κούρδων, Ντεμιρτάς

Ο Λεβέντ Πισκίν κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα» επειδή έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος

Τουρκία: Συνελήφθη και ο δικηγόρος του ηγέτη των Κούρδων, Ντεμιρτάς
Δέκα ημέρες μετά τη σύλληψη του επικεφαλής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, στα χέρια της τουρκικής αστυνομίας πέρασε και ένας εκ των συνηγόρων του.

Σύμφωνα με Τούρκους δημοσιογράφους, ο Λεβέντ Πισκίν που ανήκει στην ομάδα υπεράσπισης του Ντεμιρτάς και είναι ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, συνελήφθη με την κατηγορία της «τρομοκρατικής προπαγάνδας», καθώς έδωσε στη δημοσιότητα την ιδιόχειρη επιστολή του επικεφαλής των Κούρδων λίγη ώρα μετά τη προφυλάκισή του

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως ο Ντεμιρτάς έπειτα από την απόφαση για την προφυλάκισή του σε ιδιόχειρο σημείωμα καταδίκασε την επιχείρηση σύλληψής του και έκανε λόγο για «παράνομο πραξικόπημα» και αξιοθρήνητη προσπάθεια της κυβέρνησης Ερντογάν για «φτηνές συνωμοσίες».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο σημείωμά του ο ηγέτης του κόμματος, ο οποίος προφυλακίστηκε μέχρι την δίκη του για «υποστήριξη της τρομοκρατίας» του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK): «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ακόμα στάδιο του συνεχιζόμενου πολιτικού πραξικοπήματος που καθοδηγείται από το Παλάτι και το ΑΚΡ (κυβερνών Κόμμα  Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Εγώ και οι φίλοι μου θα συνεχίσουμε παντού και σε κάθε επίπεδο, να υψώνουμε το ανάστημά μας μπροστά σε αυτό το παράνομο πραξικόπημα. Θέλουμε να γίνει γνωστό ότι θα παραμείνουμε αυστηρά πιστοί στη δημοκρατία, την ελευθερία και την ειρήνη και τη μάχη του λαού μας για ειρήνη. Αργά ή γρήγορα, αυτές οι φρικτές ημέρες θα τελειώσουν μέσω της αντίστασής μας. Εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούν να σπάσουν το πνεύμα μας, επιβεβαιώνουν απλώς ότι είναι αξιοθρήνητοι με αυτού του είδους τις φτηνές συνωμοσίες. Ανεξαρτήτως των συνθηκών, θα συνεχίσουμε τον δημοκρατικά πολιτικό αγώνα μας και θα εξακολουθήσουμε να καλούμε για ειρήνη. Τους ειλικρινείς χαιρετισμούς μου σε όλους τους φίλους».

Ο Λεβέντ Πισκίν


Η επιστολή του Ντεμιρτάς

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης