Αμερικανικές εκλογές, λεπτό προς λεπτό: Τι να περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Αμερικανικές εκλογές, λεπτό προς λεπτό: Τι να περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Πότε κλείνουν οι κάλπες σε κάθε πολιτεία

Αμερικανικές εκλογές, λεπτό προς λεπτό: Τι να περιμένουμε τις επόμενες ώρες
Αμερικανικές εκλογές 2016: Οι ψηφοφόροι άρχισαν να ψηφίζουν στο Κονέκτικατ, την Ιντιάνα, το Κεντάκι, το Μέιν, το Νιού Χαμσάιρ, το Νιού Τζέρσεϊ, την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, το Βερμόν και την Βιρτζίνια. Το όνομα του νικητή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ δεν αναμένεται να γίνει γνωστό πριν από τις 05:00 (ώρα Ελλάδας) αύριο το πρωί.

Ξημερώματα Τετάρτης 

Κλείσιμο
01:00, ώρα Ελλάδας

Στην Ιντιάνα και το Κεντάκι κλείνουν οι πρώτες κάλπες. Η Ιντιάνα, που διαθέτει 11 εκλέκτορες, είναι η πατρίδα του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την αντιπροεδρία, Μάικ Πενς. Και οι δύο πολιτείες είναι βαθιά ρεπουμπλικανικές και αναμένεται να ψηφίσουν δαγκωτό Τραμπ.

02:00 ώρα Ελλάδας

Οι κάλπες κλείνουν σε δύο πολιτείες - κλειδιά : τη Φλόριντα (29 εκλέκτορες) και τη Βιρτζίνια (13 εκλέκτορες ), καθώς και στην Τζιόρτζια, τη Νότια Καρολίνα και το Βερμόντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2012, δεν είχε ανακηρυχτεί ο νικητής στη Φλόριντα αρκετές ημέρες μετά την ημέρα των εκλογών. 

02:30 ώρα Ελλάδας 

Οι κάλπες κλείνουν σε δύο ακόμη πολιτείες-κλειδιά: στο Οχάιο (18 εκλέκτορες ) και στη Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες ). Κλείνουν επίσης στη Δυτική Βιρτζίνια, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πολύ ισχυρό ρεύμα.

03:00 ώρα Ελλάδας

Οι κάλπες κλείνουν στην Πενσυλβάνια, την Αλαμπάμα, το Κονέκτικατ και άλλες πολιτείες, όπως το Μέιν. Σε περίπτωση που η Χίλαρι δεν κερδίσει την Πενσυλβάνια θα είναι ένα σοβαρό πλήγμα, αφού η ίδια επέλεξε να εμφανιστεί την τελευταία ημέρα της καμπάνιας της στη Φιλαδέλφεια έχοντας στο πλευρό της τον Μπιλ Κλίντον και το ζεύγος Ομπάμα. Το 2012 χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για τον Μπαράκ Ομπάμα να ανακηρυχθεί νικητής της πολιτείας. Το Μέιν είναι η πρώτη από τις δύο πολιτείες που δεν κατανέμουν τις ψήφους των εκλεκτόρων με βάση ένα σύστημα «ο κερδισμένος τα παίρνει όλα». Στο Μέιν και στη Νεμπράσκα ορισμένες από τις εκλεκτορικές ψήφους κατανέμονται αναλογικά.

04:00 ώρα Ελλάδας 

Οι κάλπες κλείνουν στο Κολοράντο, στο Ουισκόνσιν και στο Τέξας (38). Στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη εκεί όπου η Χιλαρι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

05:00 ώρα Ελλάδας 

Οι κάλπες κλείνουν στις δυτικές πολιτείες της Αριζόνα και του Αιντάχο. Το μεγάλο ερώτημα είναι η Αριζόνα που φέτος είναι πεδίο μάχης.

06:00 ώρα Ελλάδας 


Οι κάλπες κλείνουν στη σταθερά δημοκρατική Καλιφόρνια (65 εκλέκτορες), καθώς και στην Ουάσινγκτον, στο Όρεγκον, και στη Βόρεια Ντακότα (3).

07:00 ώρα Ελλάδας 

Οι κάλπες κλείνουν στην Αλάσκα και στη Χαβάη. Τότε αναμένεται ο ηττημένος να αποδεχτεί την ήττα του.

Αμερικανικές Εκλογές 2016: Δείτε σε 170 δευτερόλεπτα όσα είδατε σε 19 μήνες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης