Φόβοι για 240 νεκρούς σε ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης

Φόβοι για 240 νεκρούς σε ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης

Νέα τραγωδία με μετανάστες που απέπλευσαν από την Τρίπολη - Τουλάχιστον 29 επιζώντες 

Φόβοι για 240 νεκρούς σε ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης
Τουλάχιστον 239 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους σε δύο ναυάγια ανοιχτά της Λιβύης, σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων.

Όπως ανέφεραν οι 29 μετανάστες, οι οποίοι διεσώθησαν και μεταφέρθηκαν στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας, οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε 239.

Προς το παρόν έχουν περισυλλεγεί 12 σοροί , ενώ όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ανάμεσα στους επιζώντες, εκ των οποίων οι περισσότεροι κατάγονται από τη Γουινέα, συγκαταλέγονται άνθρωποι με σοβαρά εγκαύματα.

Την ίδια στιγμή, η εκπρόσωπος του ΟΗΕ Καρλόττα Σάμι επισημαίνει πως συνολικά σημειώθηκαν δύο ναυάγια, διευκρινίζοντας ότι πραγματοποιούνται δύο αποστολές διάσωσης στη Μεσόγειο με τους «επιζώντες να μας κάνουν λόγο για δύο ναυάγια. Τουλάχιστον 239 άνθρωποι αγνοούνται».
Κλείσιμο

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει πως το πλοιάριο ανατράπηκε εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και των σφοδρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, ενώ στο σημείο έσπευσαν πέντε πλοία, εκ των οποίων ένα της οργάνωσης «Save the Children» σε συντονισμό της ακτοφυλακής της Ρώμης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης