Ο Μαδούρο απειλεί με φυλάκιση όσους επιχειρήσουν να τον «ρίξουν» με δικαστική απόφαση

Ο Μαδούρο απειλεί με φυλάκιση όσους επιχειρήσουν να τον «ρίξουν» με δικαστική απόφαση

«Αν προχωρήσουν σε μια υποτιθέμενη πολιτική δίκη, που δεν προβλέπεται από το Σύνταγμά μας, η εισαγγελία πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας

Ο Μαδούρο απειλεί με φυλάκιση όσους επιχειρήσουν να τον «ρίξουν» με δικαστική απόφαση
Όρκο να οδηγήσει στη φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους σε περίπτωση που προχωρήσουν στη διεξαγωγή δίκης προκειμένου να του αφαιρέσουν την εξουσία έδωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο.

Ο Μαδούρο απείλησε ανοιχτά την αντιπολίτευση μετά την απεργία της Παρασκευής, η οποία όμως δεν είχε τον αντίκτυπο που περίμενε η αντιπολίτευση.

Σε αυτό ίσως συνέβαλε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε απειλήσει να σπάσει την απεργία στέλνοντας στρατό στις εταιρείες που θα συμμετείχαν σε αυτήν.

Κλείσιμο
«Αν προχωρήσουν σε μια υποτιθέμενη πολιτική δίκη, που δεν προβλέπεται από το Σύνταγμά μας, η εισαγγελία πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις και να οδηγήσει στη φυλακή όποιον παραβιάζει το Σύνταγμα ακόμα και αν είναι μέλος του Κογκρέσου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο.

Είχε προηγηθεί η μεγάλη διαδήλωση της περασμένης Τετάρτης όταν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους με τον Μαδούρο σε μια λογική «μαστίγιου και καρότου» να ανακοινώνει αύξηση κατά 40% στον κατώτατο μισθό προκειμένου να φτάσει τα 140 δολάρια το μήνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης