BBC: Η «ζούγκλα» του Καλαί δεν έχει εκκενωθεί

BBC: Η «ζούγκλα» του Καλαί δεν έχει εκκενωθεί

Το βρετανικό δίκτυο διαψεύδει τις γαλλικές αρχές - Αγωνία για την τύχη των παιδιών που βρίσκονταν στον καταυλισμό

BBC: Η «ζούγκλα» του Καλαί δεν έχει εκκενωθεί
Σε διάψευση των γαλλικών αρχών που υποστηρίζουν ότι έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση της ζούγκλας του Καλαί προχώρησε το BBC καθώς ανταποκριτές του μεταδίδουν πως εκατοντάδες μετανάστες παραμένουν στο εσωτερικό της «παραγκούπολης» της βόρειας Γαλλίας. 

Την ίδια ώρα, η οργάνωση "Save the Children" εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την τύχη των παιδιών που βρίσκονταν στον καταυλισμό επισημαίνοντας πως, ενώ έχει ξεκινήσει η εκκένωση του Καλαί, τουλάχιστον 100 παιδιά βρίσκονταν σε ουρές, σε διαδικασία καταγραφής. Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις που βρίσκονταν στην περιοχή ζήτησαν να καθυστερήσει η διαδικασία προκειμένου να υπάρχει σαφή εικόνα για το πού βρίσκονται τα παιδιά. Τα κοντέινερ που είχαν στηθεί κοντά στον καταυλισμό, σε μια πρόχειρα στημένη κατασκήνωση, γρήγορα γέμισαν και έτσι δεκάδες ανήλικοι δεν κατάφεραν να βρουν ένα μέρος για να κοιμηθούν χτες το βράδυ. 

Κλείσιμο
Από την πλευρά της, η οργάνωση "Help Refugees", υποστηρίζει ότι περίπου 200 ασυνόδευτα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον καταυλισμό και στάλθηκαν πίσω πριν σβηστούν ολοκληρωτικά οι φωτιές, ενώ αρκετά από αυτά αγνοούνται. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γαλλικής κυβέρνησης, περίπου 5.600 άνθρωποι έχουν μετακινηθεί σε κέντρα υποδοχής από τη Δευτέρα, που ξεκίνησε η εκκένωση της «ζούγκλας του Καλαί», μεταξύ των οποίων και 1.500 ασυνόδευτα παιδιά.
 
Στο μεταξύ, ένας μεγάλος εκσκαφέας συνοδευόμενος από φορτηγά έχει ήδη αρχίσει την κατεδάφιση των παραπηγμάτων που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή ενώ δυνάμεις της τάξεις έχουν αναπτυχθεί για να εμποδίσουν την πρόσβαση στους «περίεργους» και τους δημοσιογράφους που έχουν παραμείνει εκεί. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης