Φωτογραφίες-σοκ από Βενεζουέλα: Ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια!

Φωτογραφίες-σοκ από Βενεζουέλα: Ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια!

Πάνω από το 15% των κατοίκων της Βενεζουέλας ψάχνουν σε κάδους  σκουπιδιών προκειμένου να «δαμάσουν» την πείνα τους -

Φωτογραφίες-σοκ από Βενεζουέλα: Ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια!
Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, πάνω από το 15% των κατοίκων της Βενεζουέλας τρέφονται με σκουπίδια. Οι φωτογραφίες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία προκαλούν ανατριχίλα, αντανακλώντας παράλληλα την ζοφερή πραγματικότητα.



Κλείσιμο
Για να επιβιώσουν άντρες, γυναίκες και παιδιά ψάχνουν σε κάδους  σκουπιδιών προκειμένου να «δαμάσουν» την πείνα τους. 

Δείτε το ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα με τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα


     
Η πολιτική και οικονομική κρίση που μαστίζει την πετρελαιοπαραγωγό χώρα έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση του πληθυσμού. Οι διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο και οι λεηλασίες σε σούπερ μάρκετ δεν έχουν  τέλος. Η ανθρωπιστική κρίση βαθαίνει μέρα με τη μέρα με τη μεσαία τάξη να σηκώνει τα βάρη της κυβερνητικής πολιτικής. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο και η ελίτ του διάγουν πολυτελή βίο απολαμβάνοντας λουκούλλεια γεύματα και σαμπάνια. 

   
Η έρευνα που διεξήχθη από το ινστιτούτο More Consultin δείχνει ότι πάνω από το 15% των πολιτών υποστηρίζουν ότι τρέφονται με σκουπίδια την ώρα που  το 50% ισχυρίζεται ότι αναγκάζεται να φύγει για κάποια ώρα από την δουλειά του για να βρει τροφή. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Diario de las Americas, τουλάχιστον επί οκτώ ώρες πολλοί πολίτες περιμένουν στην ουρά των σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Και δυστυχώς οι περισσότεροι είναι άτυχοι καθώς, όταν έρχεται η σειρά τους , τα ράφια είναι άδεια εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων.

 
Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τρεις στους τέσσερις πολίτες της Βενεζουέλας (το 72%) δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει μία διατροφή που να περιλαμβάνει τα τρία βασικά γεύματα: πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό. Το 24,2% υποστηρίζει ότι σπάνια τρώει πρωτεΐνη, ενώ πάνω από τους τους μισούς πολίτες το 52,3%  προμηθεύονται φαγητό από τη «μαύρη» αγορά. 


 
Το 53,9% δηλώνουν ότι πέφτουν στο κρεβάτι νηστικοί, ενώ το 48% υποστηρίζει ότι αναγκάζονται να φεύγουν από την δουλειά τους για κάποια ώρα προκειμένου να εξασφαλίσουν τον επιούσιο.

     
Τον περασμένο Ιούνιο, η εφημερίδα The New York Times δημοσίευσε έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Simón Bolíva και δείχνει ότι, σχεδόν το 90% πολιτών δεν έχουν τα χρήματα για να διασφαλίσουν τα τρία βασικά γεύματα της ημέρας.



 
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, η αστυνομία της Βενεζουέλας έχει συλλάβει για φέτος τουλάχιστον 9.400 άτομα με την κατηγορία ότι έχουν παραβιάσει το νόμο.

Η κατηγορία που βαραίνει τους περισσότερους συλληφθέντες είναι ότι έγιναν μαυραγορίτες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης