Eπιμένει ο Ζαν Άσελμπορν για την αποβολή της Ουγγαρίας από την Ε.Ε.

Eπιμένει ο Ζαν Άσελμπορν για την αποβολή της Ουγγαρίας από την Ε.Ε.

«Ισως εκφράστηκα άκομψα, αλλά συνεχίζω να υποστηρίζω την γνώμη μου», είπε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο

Eπιμένει ο Ζαν Άσελμπορν για την αποβολή της Ουγγαρίας από την Ε.Ε.
Επιμένει στην αποπομπή της Ουγγαρίας ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, παρά τις αντιδράσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Φρ. Στάινμαγιερ.

"Ισως εκφράστηκα άκομψα, αλλά συνεχίζω να υποστηρίζω την γνώμη μου", είπε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF).

Ο Ασελμπορν χαρακτήρισε αυτά τα οποία πράττει η Ουγγαρία "εξαιρετικά άσχημα". Δεν τον ενδιαφέρει, είπε, να τιμωρηθεί η χώρα, αλλά "όταν μια κυβέρνηση πολιτεύεται πέραν των ευρωπαϊκών αξιών, τότε η συμμετοχή της δεν έχει νόημα".

Κλείσιμο
"Στην Ουγγαρία έχουν αναρτηθεί πλακάτ με τα οποία εξομοιώνονται οι πρόσφυγες με τους τρομοκράτες", πρόσθεσε ο Ασελμπορν, ο οποίος μίλησε για "προπαγανδιστική υστερία η οποία έχει ξεσπάσει στη χώρα" αυτή. Υπενθύμισε δε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν έχει χαρακτηρίσει την γραφειοκρατία των Βρυξελλών "δημοκρατία του Ράιχ των Βρυξελλών", η οποία θέλει να καταστρέψει τη χριστιανική Δύση.

Κατά την άποψή του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, η Ουγγαρία δεν παραβιάζει μόνο τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά στρέφεται κατά της κουλτούρας των αξιών επί της οποίας οικοδομήθηκε η Ευρώπη το 1945." Είτε θα το καταπιεί κανείς, είτε θα βάλει τις φωνές", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ασελμπορν εξέφρασε την ελπίδα ότι η κραυγή διαμαρτυρίας του "δεν θα θεωρηθεί επίθεση στον ουγγρικό λαό, αλλά ότι απευθύνεται στην κυβέρνηση, μήπως έτσι πάρει ίσως μια βαθιά ανάσα και σκεφτεί τι είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση και που θα μπορούσαν να καταλήξουν τέτοιες θέσεις".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης