Αυστραλία: Γάμος ομοφυλόφιλων... και με πρωθυπουργική εισήγηση

Αυστραλία: Γάμος ομοφυλόφιλων... και με πρωθυπουργική εισήγηση

Η συζήτηση για τις παραμέτρους του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, όταν θα δοθεί προς ψήφιση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο

Αυστραλία: Γάμος ομοφυλόφιλων... και με πρωθυπουργική εισήγηση
Τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου πρότεινε και επισήμως την Τρίτη ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Η συζήτηση για τις παραμέτρους του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, όταν θα δοθεί προς ψήφιση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

«Αποτελεί υποχρέωσή μας να δώσουμε την ευκαιρία στους Αυστραλούς να εκφράζονται ελεύθερα και να αποφασίζουν», δήλωσε ο Τέρνμπουλ στην εισήγησή του.

Η Αυστραλία είναι μία χώρα που παρουσιάζει μεγάλες αποκκλίσεις στα όρια ανεκτικότητας απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Υπάρχουν περιοχές που καταδικάζουν ασυζητητί τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, την ίδια στιγμή που στις μεγάλες πόλεις έχουν δημιουργηθεί ολόκληρες συνοικίες, όπως το Νιουτάουν στο Σίδνεϊ, στις οποίες διαμένουν και εκφράζονται αυτοί οι άνθρωποι.

Ωστόσο, η ψήφος της παράταξης του Τέρνμπουλ δεν αρκεί για την υπερψήφιση του νόμου, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις θέσεις τους, περιμένοντας το τελικό σχέδιο, ώστε να αποφασίσουν τη στάση που θα τηρήσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης