Δέκα Αμερικανοί γιατροί «κόβουν τον βήχα» στη Χίλαρι Κλίντον

Δέκα Αμερικανοί γιατροί «κόβουν τον βήχα» στη Χίλαρι Κλίντον

Αμφισβητούν την ικανότητά της να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ με αφορμή τον έντονο βήχα της κυρίας Κλίντον - Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο Ντόναλντ Τραμπ

Δέκα Αμερικανοί γιατροί «κόβουν τον βήχα» στη Χίλαρι Κλίντον
Δέκα επιφανείς γιατροί στις ΗΠΑ αμφισβητούν την ικανότητα της Χίλαρι Κλίντον να διεκδικήσει την αμερικανική προεδρία μετά τον έντονο βήχα που έχει παρουσιάσει ουκ ολίγες φορές στη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας.

Στη λίστα των δέκα γιατρών συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και ο καθηγητής Ντριου Πίνσκι, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση της υγείας της επισημαίνοντας ότι η Χίλαρι ενδέχεται να έχει εγκεφαλική βλάβη.
 
Η καθηγήτρια Τζέιν Όριεντ, διευθύνουσα σύμβουλος της Ένωσης Αμερικανών Γιατρών και Χειρουργών, υποστηρίζει από την πλευρά της πως, το γεγονός ότι η Χίλαρι δεν μπορούσε να ανέβει μόνη της τις σκάλες, απαιτεί εξηγήσεις.  
   
Κλείσιμο
Το ιατρικό team που έχει δική του εκπομπή στο "Fox News" , οι καθηγητές Μαρκ Σίγκελ και Ντέιβιντ Σαμάντι έχουν και αυτοί τις δικές τους απορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Χίλαρι. «Το 2009, η Χίλαρι είχε μια σοβαρή πτώση. Έσπασε τον αγκώνα της. Το 2012 δήλωσε ότι έπαθε μια σοβαρή διάσειση ενώ ο σύζυγός της, Μπιλ Κλίντον, έλεγε ότι της πήρε έξι μήνες για να αναρρώσει» επισημαίνει ο καθηγητής, Μαρκ Σίγκελ και προσθέτει: «Τότε ανακοίνωσε ότι είχε θρόμβο στον εγκέφαλο κι ότι εφόρου ζωής θα πρέπει να λαμβάνει  αντιπηκτικά. Αυτό και μόνο το στοιχείο σημαίνει ότι είναι επιρρεπής σε πεσίματα».

Αλλά και ο Ντέιβιντ Σαμάντι έχει τις αμφιβολίες του για την υγεία της Χίλαρι: «Η εικόνα που την δείχνει να μην μπορεί να ανέβει τα σκαλιά ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Μπορεί να έχει για παράδειγμα αρθρίτιδα, πόνο στην πλάτη κ.α».  
   
Για τον έντονο βήχα της Χίλαρι, δημοσιογράφος ρώτησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και συγκεκριμένα τον εκπρόσωπό του, Μαρκ Τόνερ, ο οποίος είχε εργαστεί μαζί της όταν ήταν στο υπουργείο. «Επειδή είχατε εργαστεί μαζί της κι επειδή κάθε μέσο ενημέρωσης έχει την δική του ιστορία για τον βήχα της Χίλαρι, έχετε κάποιο λόγο να ανησυχείτε για την υγεία της;»  ήταν η ερώτηση του Αμερικανού δημοσιογράφου. Ο Τόνερ τότε απάντησε χαμογελώντας : «Μπορώ μόνο να μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία και η Χίλαρι μου φάνηκε μία πολύ δυναμική και υγιέστατη γυναίκα».  
Ποιοι είναι οι δέκα γιατροί
Η λίστα με τους δέκα επιφανείς γιατρούς που ζητούν εξηγήσεις από την Χίλαρι για την κατάσταση της υγείας της

1. Ο καθηγητής Ιατρικής, Ντριου Πίνσκι , επισημαίνοντας ότι η Χίλαρι ενδέχεται να έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη.
2.  Η καθηγήτρια Τζέιν Όριεντ, διευθύνουσα σύμβουλος της Ένωσης Αμερικανών Γιατρών και Χειρουργών , υποστηρίζει πως, το γεγονός ότι δεν μπορούσε να ανέβει μόνη της τις σκάλες, απαιτεί εξηγήσεις.  
3 και 4. Το ιατρικό team που έχει δική του εκπομπή στο "Fox News" , οι καθηγητές Μαρκ Σίγκελ και Ντέιβιντ Σαμάντι
5. O Ντέιβιντ Σάινερ , πρώην γιατρός του Μπαράκ Ομπάμα, έχει δηλώσει στο δίκτυο CNN πως η Χίλαρι θα έπρεπε να υποβληθεί σε νευρολογική εξέταση.
6.O καθηγητής Λι Χιμπ, συγγραφέας του βιβλίου "Surviving the Medical Meltdown: Your Guide to Living Through the Disaster of Obamacare".
7. Ο Τ.Τζιανόλι,  μέλος της πανεπιστήμιου της ιατρικής σχολής Tulane .
8. O καθηγητής Τοντ Λάσνερ,  νευρουχειρουγός στο Ιατρικό Κέντρο "Όρος Σινά" στο Μαιάμι.
9. Ο  Ντανιέλ Κασιτζέχ, νευρολόγος και ειδικός σε θέματα πονοκεφάλου στη Φλόριντα .
10. Ο καθηγητής Ρόναλντ Χόφμαν, γιατρός στη Νέα Υόρκη που παρουσιάζει τη ραδιοφωνική  εκπομπή "Intelligent medicine".
 Κι ένας λιγότερο γνωστός γιατρός στις ΗΠΑ, ο Μπομπ Λαχίτα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rutgers.  
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Τραμπ έναντι της Χίλαρι
Η κατάσταση της υγείας της πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επηρεάζει δεόντως την προεκλογική της εκστρατεία στις ΗΠΑ με τον πολιτικό της αντίπαλο, Ντόναλντ Τραμπ να έχει αδράξει την ευκαιρία και να περνάει στην αντεπίθεση...

Σύμφωνα με δημοσκόπηση - σοκ του CNN, o υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα σηκώνει... κεφάλι έναντι της Χίλαρι.
    
Μόλις εννέα εβδομάδες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου που θα εκλεγεί ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών εμφανίζει μικρό προβάδισμα έναντι της αντιπάλου του των Δημοκρατικών, σε νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του αμερικανικού δικτύου CNN.  

Ο Τραμπ προηγείται δύο μονάδες έναντι της πρώην «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% γεγονός που καταδεικνύει ότι, μέχρι τις 8 Νοεμβρίου αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη ανάμεσα στους δύο μονομάχους. 

Από την δημοσκόπηση προκύπτει όσον αφορά το φύλο ότι, οι γυναίκες υποστηρίζουν την Κλίντον με ποσοστό 53% έναντι του Τραμπ (38%) ενώ το αντίστροφο ισχύει για τους άντρες (Τραμπ 54%- Κλίντον 32%).

 Επιπλέον, οι νέοι ψηφοφόροι κάτω των 45 ετών υποστηρίζουν Χίλαρι με ποσοστό 54% ενώ ο Τραμπ συγκεντρώνει μόλις 29%. Οι ψηφοφόροι πάνω από 45 ετών υποστηρίζουν τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο (54%) ενώ το 39% την Χίλαρι. Οι λευκοί υποστηρίζουν κυρίως τον Τραμπ (55% έναντι 44%) ενώ οι υπόλοιποι την Κλίντον (71% έναντι 18%). 

 Τέλος, οι περισσότεροι απόφοιτοι πανεπιστημίων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν την υποψήφια των Δημοκρατικών ενώ η χαμηλότερης εκπαίδευσης ψηφοφόροι ψηφίζουν δαγκωτό Τραμπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης