Γαλλία: Σιγή χθύος από τον Αμπντεσλάμ - Αρνείται να μιλήσει στον ανακριτή

Ο μοναδικός τζιχαντιστής που επέζησε από το μακελειό του Παρισιού, στις 13 Νοεμβρίου, παρέδωσε σε χειρόγραφη κόλλα την απόφασή του, μέσα από το κελί που φυλάσσεται

Την άρνησή του να εμφανιστεί ενώπιον του Γάλλου ανακριτή κοινοποίησε πάνω σε μία κόλλα χαρτί, ο μοναδικός τρομοκράτης που επέζησε από την πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου 2015. Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ παρέδωσε χειρόγραφη αναφορά στις γαλλικές αρχές, με την οποία κάνει χρήση του δικαιώματός του, βάσει της νομοθεσίας, να μην υποβληθεί στη διαδικασία της ανάκρισης, επιλέγοντας να τηρήσει «σιγή ιχθύος» για τα γεγονότα στη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά και το πανευρωπαϊκό δίκτυο που έχει στήσει το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (31/8) από το γραφείο του Γάλλου επιθεωρητή, στις 7 Ιουλίου, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ κλήθηκε να παραβρεθεί ενώπιον του ειδικού ανακριτή, ως ο μοναδικός που επέζησε από το πολλαπλό χτύπημα που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν 130 ζωές και να τραυματιστούν εκατοντάδες άλλα άτομα.

Ο τζιχαντιστής που σκόρπισε το θάνατο μαζί με τους υπόλοιπους δολοφόνους του ISIS, παρέδωσε μία χειρόγραφη κόλλα χαρτί στις αρχές, δηλώνοντας ότι θα παραμείνει σιωπηλός και ότι αρνείται να μιλήσει στον ανακριτή. Η κίνηση του Αμπντεσλάμ έγινε εν αγνοία του δικηγόρου του, Φρανκ Μπερτόν, ο οποίος ήταν έτοιμος να καταθέσει αίτημα, προκειμένου να μην βιντεοσκοπηθεί η συνάντηση του πελάτη του με τον Γάλλο ανακριτή.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ ήταν ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος των διεθνών υπηρεσιών για διάστημα τεσσάρων μηνών. Συνελήφθη στο Μολενμπέκ μετά από σκληρή μάχη με τις ειδικές μονάδες της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr