Βίντεο: Η στιγμή που ο Εγκέλαδος «χτυπά» την Ιταλία

Βίντεο: Η στιγμή που ο Εγκέλαδος «χτυπά» την Ιταλία

Συγκλονίζει ο «χορός» των 6,2 Ρίχτερ που ταρακουνά τη χώρα 

Βίντεο: Η στιγμή που ο Εγκέλαδος «χτυπά» την Ιταλία
Η στιγμή που ο «χορός» των Ρίχτερ ταρακουνά την Ιταλία συγκλονίζει. Βίντεο από κάμερα σούπερ μάρκετ σε περιοχή κοντά στις περιφέρειες Μάρκε και Λάτσιο καταγράφει το «χτύπημα» του Εγκέλαδου που έπιασε στον ύπνο τους Ιταλούς και προκάλεσε τον θάνατο 247 ανθρώπων. Τουλάχιστον 400 άτομα έχουν τραυματιστεί, ενώ εκφράζονται φόβοι για αύξηση των θυμάτων. 

Οι καταστροφές δε που σημειώθηκαν ανυπολόγιστες αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλά κτίρια στα κεντρικά της χώρας ισοπεδώθηκαν. 


Κλείσιμο

Στην πόλη Αματρίτσε έχουν σημειωθεί οι σημαντικότερες ζημιές, καθώς η κύρια οδός της πόλης έχει ισοπεδωθεί κυρίως. Εντατικές προσπάθειες καταβάλλονται για να διασωθούν άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από ερείπια ύψους τουλάχιστον 10 μ., σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA και τα άλλα μέσα ενημέρωσης. Με σπασμένη τη φωνή, ο δήμαρχος της πόλης Σέρτζο Πιρότσι τονίζει: "είναι ένα δράμα. Το μισό χωριό εξαφανίσθηκε, οι δίοδοι πρόσβασης σ' αυτό είναι αποκλεισμένες".

"Δεν πρόκειται να μείνει κανένας μόνος του και αβοήθητος", δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε τηλεοπτικό μήνυμά του, με το οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και τους άστεγους που προκάλεσε ο σεισμός.

"Σε στιγμές μεγάλης δυσκολίας η Ιταλία δείχνει το καλύτερό της πρόσωπό", πρόσθεσε ο Ρέντσι ο οποίος ευχαρίστησε για τη γενναιόδωρη συμβολή της την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, αλλά και το σύνολο των εθελοντών.

"Πρέπει να προετοιμαστούμε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης των επόμενων ημερών, αλλά τώρα η απόλυτη προτεραιότητα είναι να σωθούν ζωές σκάβοντας στα συντρίμμια", δήλωσε ακόμη ο ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αργά σήμερα το απόγευμα θα επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης