Οι Ιταλοί σεισμολόγοι προειδοποιούν: Σοβαρός κίνδυνος για ισχυρούς μετασεισμούς

Οι Ιταλοί σεισμολόγοι προειδοποιούν: Σοβαρός κίνδυνος για ισχυρούς μετασεισμούς

Για «δίδυμες δονήσεις» κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωφυσικής 

Οι Ιταλοί σεισμολόγοι προειδοποιούν: Σοβαρός κίνδυνος για ισχυρούς μετασεισμούς
Υπάρχει κίνδυνος για ισχυρούς μετασεισμούς στην περιοχή του Ριέτι, σύμφωνα με Ιταλούς σεισμολόγους μετά τη δόνηση 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ισοπέδωσαν ολόκληρα χωριά.

Όπως ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας (INGV), Εντζο Μπόσκι, υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθεί μετασεισμός εξίσου ισχυρός όπως ο αρχικός
σεισμός.

Κλείσιμο
«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τις ερχόμενες ώρες και ημέρες γιατί σε αυτές τις περιοχές σημειώνονται συχνά “δίδυμες δονήσεις”, δηλαδή επαναλαμβάνεται μία δεύτερη δόνηση ισχυρή όπως η προηγούμενη
», δήλωσε ο Μπόσκι.

Ο σεισμολόγος επισήμανε πως εφόσον υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, δεν επιτρέπεται να επιστρέψουν οι πολίτες στις κατοικίες τους, πριν ελεγχθούν από ειδικούς της πολιτικής προστασίας.

«Στον σεισμό της Εμίλια Ρομάνια, σε απόσταση λίγων ημερών μία σεισμική δόνηση ίδια με την πρώτη και τα περισσότερα θύματα σημειώθηκαν εξαιτίας του δεύτερου σεισμού γιατί πολλοί επέστρεψαν στα κτίρια που είχαν παραμείνει όρθια, χωρίς ελέγχους», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του INGV στις πρώτες τρεις ώρες από τον σεισμό, παρατηρήθηκαν 39 μετασεισμοί μεγέθους όχι μεγαλύτερο των 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε Λάτσιο, Ούμπρια, Μάρκε.

Τις πρώτες ώρες μετά το σεισμό στο Ριέτι, καταγράφηκαν και πέντε μετασεισμοί μεγέθους μεγαλύτερου των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης