Βίντεο-σοκ από το Χαλέπι: Βόμβα διακόπτει το τραγούδι της μικρής Νάντα

Βίντεο-σοκ από το Χαλέπι: Βόμβα διακόπτει το τραγούδι της μικρής Νάντα

Ακούγονται κραυγές και φαίνεται η μητέρα της μικρής Σύριας να τρέχει τρομοκρατημένη - Από τους 1.557 αμάχους που έχασαν τη ζωή τους τον Ιούλιο περισσότεροι από τους μισούς ήταν γυναίκες και παιδιά

Βίντεο-σοκ από το Χαλέπι: Βόμβα διακόπτει το τραγούδι της μικρής Νάντα
Τις περασμένες ημέρες η εικόνα του σοκαρισμένου, αιματοβαμμένου προσώπου του μικρού Ομράν έκανε τον γύρο του κόσμου υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η συριακή κρίση εξακολουθεί να υπάρχει και να αφήνει πίσω της τα βαθιά σημάδια της.

Τώρα, ένα νέο βίντεο λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, αφού σταδιακά η συγκίνηση για τον πεντάχρονο Ορμάν ξεθωριάζει.

Αυτή τη φορά πρωταγωνίστρια είναι μία μικρή Σύρια από το Χαλέπι, η οποία με τα μεγάλα μάτια της, την παιδική αθωότητά της και το παιχνίδισμα στη φωνή τραγουδάει μία χαρούμενη μελωδία στη μαμά της, η οποία την καταγράφει με το κινητό τηλέφωνό της στο σπίτι τους.

«Στη Νάντα αρέσει να τραγουδάει. Αλλά μπορεί να είναι δύσκολο. Στην Νάντα αρέσει να τραγουδάει», τραγουδάει η μικρούλα από το Χαλέπι με το φόρεμά της γεμάτο λουλούδια και έναν μεγάλο φιόγκο, όταν ξαφνικά μία ισχυρή έκρηξη «σβήνει» βίαια τη φωνή της.
Κλείσιμο

Ακούγονται κραυγές ανδρών και η μητέρα της μικρής τρέχει προς την πόρτα του σπιτιού, έξω από το οποίο σημειώθηκε η έκρηξη και στη συνέχεια μεταφέρει την κόρη της σε άλλο δωμάτιο για να τη προστατεύσει.

Σύμφωνα με ακτιβιστές η ανήλικη δεν τραυματίστηκε, αλλά δεκάδες είναι τα παιδιά που δεν έχουν την τύχη της.

Ενδεικτική είναι η έκθεση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με την οποία 1.557 είναι οι άμαχοι που έχασαν τη ζωή  τους μόνο τον Ιούλιο, ανάμεσα στους οποίους το 59% είναι γυναίκες και παιδιά. 

Βέβαια, το παρατηρητήριο επισημαίνει πως ο ακριβής αριθμός δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί καθώς το Ισλαμικό Κράτος και οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν δημοσιοποιούν στοιχεία για τους νεκρούς. Επομένως, είναι πιθανό ο αριθμός των θυμάτων να είναι υψηλότερος. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης