Ο Τούρκος πρωθυπουργός διορθώνει τον Ερντογάν για την επίθεση στο Γκαζιαντέπ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός διορθώνει τον Ερντογάν για την επίθεση στο Γκαζιαντέπ

Λάθος οι πληροφορίες για τον δράστη σύμφωνα με τον Γιλντιρίμ - Ο Τούρκος πρόεδρος είχε ανακοινώσει πως ο καμικάζι ήταν ανήλικος

Ο Τούρκος πρωθυπουργός διορθώνει τον Ερντογάν για την επίθεση στο Γκαζιαντέπ
Μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά το μακελειό σε γάμο στο Γκαζιαντέπ με 54 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, να δήλωσε πως ο καμικάζι αυτοκτονίας ήταν ανήλικος και ότι ήταν τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους, όμως, ο πρωθυπουργός της χώρας υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες του «σουλτάνου» είναι λάθος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, εξήγησε πως οι τουρκικές αρχές δεν διαθέτουν ούτε ένα στοιχείο γύρω από την ταυτότητα του δράστη, την ηλικία του, αλλά και την οργάνωση που εξαπέλυσε τη φονική επίθεση.

Κλείσιμο
«Δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι οι αυτουργοί πίσω από την επίθεση. Οι αρχικές πληροφορίες σχετικά με το ποιος έκανε την επίθεση, στο όνομα ποιας οργάνωσης, είναι δυστυχώς λάθος
», είπε ο Γιλντιρίμ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet. 

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος πίσω από το μακελειό «είδε»  αμέσως το Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζοντας, μάλιστα, πως δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στους τζιχαντιστές, την οργάνωση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα πάντα με τον Τούρκο πρόεδρο, ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν ανήλικος ηλικίας 12 με 14 ετών.

Εντούτοις, ο πρωθυπουργός της χώρας διέψευσε τις φήμες αυτές, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει γίνει γνωστό αν τελικά ο δράστης ήταν παιδί-καμικάζι.

Βέβαια, τόνισε πως όποιος σκόρπισε το θάνατο στο Γκαζιαντέπ, σκοτώνοντας μεταξύ άλλων και 29 παιδιά, θα αποκαλυφθεί.

«Όσοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση θα αποκαλυφθούν, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», επισήμανε τη στιγμή που ο «ματωμένος γάμος» του Γκαζιαντέπ είναι μέχρι στιγμής η πιο φονική του έτους. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης