Ερντογάν: «Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ήταν η πιο άθλια απειλή στην ιστορία της Τουρκίας»

Ερντογάν: «Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ήταν η πιο άθλια απειλή στην ιστορία της Τουρκίας»

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, δεν θα ενεργούν πλέον όπως πριν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου

Ερντογάν: «Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ήταν η πιο άθλια απειλή στην ιστορία της Τουρκίας»
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε σε βίντεο - μήνυμα σε εκδήλωση για τον εορτασμό της 15ης επετείου από την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), στα γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα.

«
Δεν μπορούμε πλέον να ενεργούμε, ούτε εγώ, ούτε το ΑΚΡ, όπως πριν από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου», δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμμερίζονται την άποψή του.

Ο Τούρκος πρόεδρος στο μήνυμά του, που μεταδόθηκε στις 14 Αυγούστου, χαρακτήρισε το αποτυχημένο πραξικόπημα ως «την πιο άθλια απειλή στην ιστορία της Τουρκίας» και δήλωσε ότι ελπίζει πως «
Κλείσιμο
οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, τα μέσα ενημέρωσης, οι επαγγελματικές οργανώσεις και τα σχολεία σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο».



Το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ είναι υπεύθυνο για όλους τους Τούρκους πολίτες, υποστήριξε ο «σουλτάνος» της γειτονικής χώρας και τόνισε ότι δεν έχει σημασία τι κόμμα ψήφισε ο κάθε πολίτης. Ο ίδιος δήλωσε για μια ακόμα φορά αποφασισμένος να φροντίσει ώστε «να λογοδοτήσουν οι προδότες και να εξουδετερωθούν οι υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν», του αυτοεξόριστου στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, Τούρκου ιεροκήρυκα, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ότι «κρύβεται» πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την μεγάλη συγκέντρωση στη συνοικία Γενίκαπι στην Κωνσταντινούπολη στις 7 Αυγούστου, όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Τούρκοι έδωσαν το παρών, προκειμένου να λάβουν μέρος στη φιέστα που διοργάνωσε ο Τούρκος πρόεδρος «υπέρ της δημοκρατίας και των πεσόντων μαρτύρων», μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης