Βενεζουέλα: «Έκρηξη» των στειρώσεων λόγω της οικονομικής κρίσης

Βενεζουέλα: «Έκρηξη» των στειρώσεων λόγω της οικονομικής κρίσης

«Το να αποκτήσεις τώρα ένα παιδί σημαίνει ότι θα το κάνεις να υποφέρει» λέει χαρακτηριστικά για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα η 28χρονη Μιλάγκρος Μαρτίνεζ

Βενεζουέλα: «Έκρηξη» των στειρώσεων λόγω της οικονομικής κρίσης
Σε «έκρηξη» των στειρώσεων στη Βενεζουέλα έχει οδηγήσει η έλλειψη τροφίμων και τα σοβαρά προβλήματα στον χώρο της υγείας λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα του Νίκολας Μαδούρο.

Καθώς τα αντισυλληπτικά χάπια έχουν εξαφανιστει από τα ράφια των φαρμακείων, ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν την πιο ριζική λύση της στείρωσης.

Κλείσιμο
«Το να αποκτήσεις τώρα ένα παιδί σημαίνει ότι θα το κάνεις να υποφέρει» λέει χαρακτηριστικά για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα η 28χρονη Μιλάγκρος Μαρτίνεζ, η οποία επέλεξε τη λύση αυτή αφού απέκτησε δεύτερο παιδί χωρις να το θέλει επειδή δεν είχε πρόσβαση σε αντισυλληπτικά.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον θέση κενή για τις «ημέρες στείρωσης», ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε στην περιφέρεια Μιράντα που περιλαμβάνει περιοχές της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, Καράκας.

Όλες οι θέσεις και στα 40 σημεία όπου υλοποιείται το πρόγραμμα έχουν κλείσει ενώ άλλες 500 γυναίκες βρίσκονται σε λίστα αναμονής. Σύμφωνα, μάλιστα, με την επικεφαλής του προγράμματος, Ντελιάνα Τόρες, μέχρι και πέρσι στο πρόγραμμα συμμετείχαν γυναίκες με χαμηλό εισόδημα και τουλάχιστον τέσσερα παιδιά. Τώρα έχουμε γυναίκες με μόλις ένα ή δύο παιδιά που επιλέγουν πλέον τη στείρωση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης