«Νεκροταφείο προδοτών» φτιάχνει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης για τους πραξικοπηματίες

«Νεκροταφείο προδοτών» φτιάχνει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης για τους πραξικοπηματίες

«Οι περαστικοί θα καταριούνται τα άτομα που είναι θαμμένα εκεί και έτσι δεν θα μπορούν να αναπαυθούν στους τάφους τους», δήλωσε ο Καντίρ Τοπμπάς

«Νεκροταφείο προδοτών» φτιάχνει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης για τους πραξικοπηματίες
Τη δημιουργία ενός ειδικού χώρου στον οποίο θα ενταφιαστούν οι νεκροί συνωμότες του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου «παρήγγειλε» ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς, σύμφωνα με τον ιστότοπο hurriyetdailynews.com. 

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο Τοπμπάς χαρακτήρισε τον ειδικό χώρο «νεκροταφείο των προδοτών» και επισήμανε ότι η δημιουργία του ήταν απαραίτητη, καθώς κανένα άλλο κοιμητήριο δεν δέχεται τις σορούς τους.

«Παρήγγειλα να βρεθεί ένας χώρος ο οποίος θα ονομάζεται "νεκροταφείο των προδοτών". Οι περαστικοί θα καταριούνται τα άτομα που είναι θαμμένα εκεί. Όσοι επισκέπτονται αυτό το μέρος θα τους καταριούνται και έτσι δεν θα μπορούν να αναπαυθούν στους τάφους τους», είπε ο Topbaş σε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί αργά εχθές το βράδυ στην πλατεία Ταξίμ, ζητώντας την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους πραξικοπηματίες που επέζησαν.
Κλείσιμο

Όπως επισήμανε στις δηλώσεις του, ο δήμαρχος της επαρχίας Ορντού κοντά στη Μαύρη Θάλασσα αρνήθηκε να παρέχει τόπο ανάπαυσης στους πραξικοπηματίες που έχασαν τη ζωή τους κατά τις συγκρουσεις της 15ης Ιουλίου. «Δεν δέχθηκε να τους εξασφαλίσει θέση στα κοιμητήρια της επαρχίας. Μία οικογένεια πήρε μία σορό και την έθαψε στον κήπο της. Θα ήθελα να συγχαρώ τον δήμαρχο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς γιατί δεν επέτρεψε να ταφούν οι πραξικοπηματίες στον ειδικό χώρο για τους ανώνυμους νεκρούς, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης απάντησε ότι δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να κάνει κάτι τέτοιο, αφού σε εκείνο το σημείο είναι θαμμένοι καλοί και πιστοί μουσουλμάνοι. «Οι πραξικοπηματίες δεν θα γλιτώσουν από την κόλαση και εμείς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τη μετά θάνατον ζωή τους ανυπόφορη», υπογράμμισε ο Τοπμπάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης