Ο Ομπάμα στο πλευρό των ακτιβιστών του κινήματος Black Lives Matter

Ο Ομπάμα στο πλευρό των ακτιβιστών του κινήματος Black Lives Matter

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν - Καταδίκασε τα περιστατικά βίας 

Ο Ομπάμα στο πλευρό των ακτιβιστών του κινήματος Black Lives Matter
Το κίνημα Black Lives Matter υπερασπίστηκε κατά τις δηλώσεις του από την Ισπανία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Την ώρα που επικρατεί αναταραχή σε πολλές αμερικανικές πολιτείες μετά το θάνατο δύο μαύρων πολιτών από αστυνομικούς και έπειτα από τη δολοφονία πέντε αστυνομικών από ελεύθερο σκοπευτή, ο Ομπάμα έκανε λόγο για το δικαίωμα των ακτιβιστών να διαδηλώνουν.

Κλείσιμο
«Ένα από τα σπουδαία πράγματα σχετικά με την Αμερική είναι ότι ο κάθε πολίτης και οι ομάδες πολιτών μπορούν [...] να διαμαρτυρηθούν. Και αυτό μερικές φορές μπορεί να προκαλεί αναστάτωση ή να είναι αμφιλεγόμενο, αλλά χάρη στη δυνατότητα των διαδηλώσεων και της ελευθερίας του λόγου, η Αμερική έχει βελτιωθεί μέσα στο χρόνο. Έχουμε όλοι επωφεληθεί από αυτό
», είπε σε δημοσιογράφους ο Ομπάμα.

Βέβαια, την ίδια ώρα τόνισε ότι μερικές φορές οι ακτιβιστές υιοθετούν «ένθερμη» ρητορική που μερικές φορές μπορεί να αποδειχθεί αντιπαραγωγική, αλλά «το ζήτημα είναι να αναδειχθεί το θέμα
».

Αναλυτικότερα για το κίνημα Black Lives Matter επισήμανε πως τα μέλη που το απαρτίζουν επιθυμούν καλύτερες σχέσεις μεταξύ των κοινοτήτων και της αστυνομίας, ενώ καταδίκασε τα περιστατικά βίας και έκανε λόγο για καλή δουλειά της αστυνομίας.

Καταλήγοντας, πρόσθεσε πως το σοβαρό, ειλικρινές και με σεβασμό ύφος θα κινητοποιήσει την αμερικανική κοινωνία να φέρει την πραγματική αλλαγή, που αποτελεί τον απώτερο στόχο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης