Βενεζουέλα: Τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο ψάχνουν για τρόφιμα στην Κολομβία

Βενεζουέλα: Τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο ψάχνουν για τρόφιμα στην Κολομβία

Η έλλειψη σε βασικά τρόφιμα και φάρμακα στη Βενεζουέλα ανάγκασε 500 γυναίκες να σπάσουν τον στρατιωτικό κλοιό στα σύνορα με την Κολομβία

Βενεζουέλα: Τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο ψάχνουν για τρόφιμα στην Κολομβία
Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες και το βίντεο που δόθηκαν στην δημοσιότητα και δείχνουν 500 πεινασμένες γυναίκες από την Βενεζουέλα να διασχίζουν με τα πόδια τα σύνορα με την Κολομβία για να αγοράσουν βασικά τρόφιμα που δεν υπάρχουν πια στην χώρα τους.

Την περασμένη Τρίτη το πρωί οι γυναίκες ντυμένες με λευκά μπλουζάκια, ως σύμβολο ειρήνης, τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους καθώς έσπασαν τον κλοιό των συνοριοφυλάκων στην γέφυρα - σύνορο που χωρίζει τις δύο χώρες.

Οι πεινασμένες γυναίκες ταξίδεψαν από την πολιτεία Ταχίρα, στο δυτικό τμήμα της Βενεζουέλας και έφθασαν στην πόλη Κούκουτα της Κολομβίας για να αγοράσουν αλεύρι, καφέ, ζάχαρη και χαρτί υγείας, όπως οι ίδιες δηλώνουν στο επίμαχο βίντεο.


Κλείσιμο

Οι ελλείψεις βασικών τροφίμων και φαρμάκων έχουν αγγίξει το 80% το τελευταίο διάστημα στην χώρα του Νικολάς Μαδούρο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που βαθαίνει ολοένα και περισσότερο με αποτέλεσμα το 70% των μικρών καταστημάτων να έχουν βάλει λουκέτο και 15.000 εργαζόμενοι να χάσουν την δουλειά τους, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εμπόρων της χώρας (Fedecamaras).

Τον Αύγουστο του 2015 ο Μαδούρο είχε διατάξει να κλείσουν τα σύνορα με την Κολομβία εξαιτίας επίθεσης παραστρατιωτικής ομάδας της χώρας σε στρατιωτική περίπολο της Βενεζουέλας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανθρώπων στο Σαν Αντόνιο της Ταχίρα.

Την περασμένη εβδομάδα οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών συζήτησαν το ενδεχόμενο να ανοίξουν και πάλι τα σύνορα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης