Τριπλασιάστηκε σε μέγεθος η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια - Καίγονται σπίτια

Τριπλασιάστηκε σε μέγεθος η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια - Καίγονται σπίτια

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στη Σάντα Μπάρμπαρα - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Νέο Μεξικό, μετά τον πολλαπλασιασμό των εστιών λόγω σφοδρών ανέμων

Τριπλασιάστηκε σε μέγεθος η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια - Καίγονται σπίτια
Οι ισχυροί άνεμοι και η ξερή βλάστηση λόγω της ανομβρίας είχαν ως αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των πυρκαγιών που μαίνονται στην Καλιφόρνια και το Νέο Μεξικό τις τελευταίες ώρες και έχουν προκαλέσει το κλείσιμο δεκάδων οδικών αρτηριών και την εκκένωση εκατοντάδων σπιτιών. 

Πάνω από 1.200 πυροσβέστες αγωνίζονται τις τελευταίες ώρες να περιορίσουν την τεράστια πυρκαγιά στη Σάντα Μπάρμπαρα, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο στη διάθεσή τους, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων και air tanker. Ωστόσο οι προσπάθειές τους έχουν αποβεί μέχρι στιγμής άκαρπες, με την φωτιά να έχει τριπλασιαστεί πλέον σε μέγεθος και να καλύπτει πλέον μια αχανή έκταση βόρεια του Λος Άντζελες.

Κλείσιμο

Οι αρχηγοί των πυροσβεστικών τμημάτων εκφράζουν πλέον έντονες ανησυχίες, καθώς το κύμα καύσωνα που θα πλήξει την περιοχή το σαββατοκύριακο αναμένεται να ανεβάσει το θερμόμετρο στα ύψη δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το έργο τους. «Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις φλόγες πριν τον καύσωνα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Διυπηρεσιακής Ομάδας Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών της Καλιφόρνια σε αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό.




Στο μεταξύ, στο Νέο Μεξικό (που επίσης προετοιμάζεται για τον καύσωνα), η Κυβερνήτης Susana Martinez κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζήτησε από την εθνοφρουρά να συμμετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς που έχει κατακάψει ήδη δεκάδες σπίτια και μια απέραντη δασική έκταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγαλύτερη από τις φωτιές που πλήττουν την περιοχή έχει ήδη καταστρέψει 24 σπίτια κοντά στην κοινότητα Chilili, ενώ στο σημείο βρίσκονται πάνω από 600 πυροσβέστες προσπαθώντας να την περιορίσουν.



Η φωτιά στη Σάντα Μπάρμπαρα ξέσπασε την Τετάρτη κοντά στο αγρόκτημα Sherpa στον Εθνικό Δρυμό Los Padres, και οι φλόγες της εξαπλώθηκαν σύντομα σε περιοχές όπου είχε να ξεσπάσει φωτιά πάνω από 60 χρόνια. Αντιδρώντας άμεσα, οι αρχές έκλεισαν πολλές κεντρικές οδούς της περιοχής και εκκένωσαν τουλάχιστον 270 σπίτια και επιχειρήσεις κοντά στην πόλη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυρκαγιά ελέγχεται σε ποσοστό περίπου 5% και αναμένεται να «φουντώσει» ακόμα περισσότερο τις επόμενες ώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης