Βίντεο: Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές καίνε την Καλιφόρνια

Βίντεο: Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές καίνε την Καλιφόρνια

Ο δυνατός άνεμος είναι σύμμαχος της φωτιάς - 800 πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη - Περίπου 150 σπίτια έχουν εκκενωθεί καθώς η φωτιά κατευθύνεται σε διυλιστήριο

Βίντεο: Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές καίνε την Καλιφόρνια
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εκκενώσει τις κατοικίες τους στην Καλιφόρνια, καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται τις τελευταίες τρεις ημέρες, στην περιοχή νοτίως της Σάντα Μπάρμπαρα, πλησιάζει απειλητικά ένα παλιό διυλιστήριο της περιοχής.

Κλείσιμο


Περισσότερες από 1.000 κατοικίες βρίσκονται στην ζώνη άμεσου κινδύνου, με αρκετές από αυτές να χρησιμοποιούνται ως ράντσα, φιλοξενώντας στους στάβλους τους κοπάδια εκατοντάδων ζωών.

Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνει ο καύσωνας που επικρατεί, ενώ αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, στην Καλιφόρνια, την Νεβάδα και την Αριζόνα, η οποία σε ορισμένες περιοχές αναμένεται αγγίξει επίπεδα ρεκόρ.



Περισσότεροι από 800 πυροσβέστες επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο που, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, σαρώνει μία έκταση 5,67 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Πυροσβέστες ανέφεραν πως «στρόβιλοι φωτιάς», διασχίζουν την άσφαλτο των φαρδιών οδών και των λεωφόρων, διασπείροντας ταχύτατα την φωτιά, που «δεν συναντά κανένα εμπόδιο».



Η παραλιακή λεωφόρος της Καλιφόρνια, έχει κλείσει στον τομέα δυτικά της Σάντα Μπάρμπαρα, όπου αρκετά φαράγγια έχουν αποκλειστεί και κατασκηνώσεις και παραλίες κλείνουν η μία μετά την άλλη για λόγους ασφαλείας.



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης