Κλίντον: Δεν χρειαζόμαστε τις «θεωρίες συνωμοσίας» του Τραμπ για το Ορλάντο

Κλίντον: Δεν χρειαζόμαστε τις «θεωρίες συνωμοσίας» του Τραμπ για το Ορλάντο

Η πρόταση του Τραμπ για απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους «στρέφει τους Αμερικάνους ενάντια στους Αμερικάνους», εξυπηρετώντας τον σκοπό των τρομοκρατών, τονίζει η υποψήφια των Δημοκρατικών

Κλίντον: Δεν χρειαζόμαστε τις «θεωρίες συνωμοσίας» του Τραμπ για το Ορλάντο
Σφοδρή κριτική εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σήμερα η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, με αφορμή τις χθεσινές του δηλώσεις με τις οποίες πρότεινε να απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ σε όλους τους μουσουλμάνους.

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του εκκεντρικού μεγιστάνα προκάλεσαν την οργή της Κλίντον, η οποία τον χαρακτήρισε «τελείως ακατάλληλο» να διατελέσει πρόεδρος και τόνισε πως η έλλειψη σεβασμού του και τα ψέματά του στον απόηχο της τραγωδίας του Ορλάντο μπορούν μόνο να διχάσουν και να αποδυναμώσουν το αμερικανικό έθνος.

Κλείσιμο
«Ο τρομοκράτης που εξαπέλυσε την επίθεση δεν γεννήθηκε στο Αφγανιστάν, όπως δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ χθες, γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Κατά συνέπεια η απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους και οι μεταρρυθμίσεις στην μεταναστευτική πολιτική δεν θα τον εμπόδιζαν. Δεν θα έσωζαν ούτε μια ζωή στο Ορλάντο»
, υπογράμμισε η Κλίντον.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών επισήμανε πως οι χθεσινές δηλώσεις του Τραμπ επιβεβαιώνουν την θέση της ότι Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος είναι ακατάλληλος να διατελέσει πρόεδρος, εξαιτίας του θερμόαιμου χαρακτήρα του. Η δουλειά του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων «απαιτεί ψύχραιμη, συγκροτημένη και αξιοπρεπή αντίδραση»
στην αντιμετώπιση περιστατικών όπως η σφαγή στο Ορλάντο, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε η Κλίντον, η πρόταση του Τραμπ για απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους «στρέφει τους Αμερικάνους ενάντια στους Αμερικάνους», εξυπηρετώντας τον σκοπό των τρομοκρατών.

«Δεν έχουμε ανάγκη τις θεωρίες συνωμοσίας του Τραμπ και την παθολογική του τάση να συγχαίρει τον εαυτό του»,
δήλωσε η Κλίντον, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού αμέσως μετά την τραγωδία, με τις οποίες επισήμανε ότι «είχε δίκιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης