Το ΝΑΤΟ σφίγγει τον κλοιό γύρω από τη Ρωσία: Εντάσσεται και η Γεωργία στη Συμμαχία

Το ΝΑΤΟ σφίγγει τον κλοιό γύρω από τη Ρωσία: Εντάσσεται και η Γεωργία στη Συμμαχία

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον επόμενο μήνα, στη σύνοδο κορυφής της Βαρσοβίας, οπότε θα οριστούν συγκεκριμένες ενέργειες για την άμυνα της χώρας έναντι των εχθρών της

Το ΝΑΤΟ σφίγγει τον κλοιό γύρω από τη Ρωσία: Εντάσσεται και η Γεωργία στη Συμμαχία
Κίνηση τακτικής και μήνυμα προς το Κρεμλίνο... Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τις διαδικασίες ένταξης στη Συμμαχία της Γεωργίας, επιφέροντας ένα καίριο πλήγμα στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, σφίγγοντας παράλληλα τον κλοιό γύρω από τη Μόσχα.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε την Τετάρτη (8/6) με τον Γεωργιανό πρόεδρο Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι, προκειμένου να συζητήσουν τους όρους ένταξης της άλλοτε σοβιετικής χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε πως η ένταξη της Γεωργίας είναι στρατηγικής σημασίας για το ΝΑΤΟ και την ασφάλεια των μελών του. Σημείωσε πως οι Γεωργιανοί στρατιώτες ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος στρατός που πολέμησε στο πλευρό της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν.

«Τα τελευταία δύο χρόνια δρομολογούμε την ένταξη της Γεωργίας στη Συμμαχία, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας της χώρας», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έγινε γνωστό πως στη Γεωργία βρίσκονται ήδη 30 αξιωματούχοι της Συμμαχίας. Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον επόμενο μήνα, στη σύνοδο κορυφής της Βαρσοβίας, οπότε θα οριστούν συγκεκριμένες ενέργειες για την άμυνα της Γεωργίας.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης