Προκλητική ρατσιστική διαφήμιση για απορρυπαντικό ρούχων στην Κίνα (βίντεο)

Αυτό το απορρυπαντικό είναι τόσο ισχυρό που είναι ικανό να κάνει έναν άνδρα από μαύρο λευκό

Αυτή η διαφήμιση μπορεί και να είναι η πιο ρατσιστική και προκλητική που έχει προβληθεί ποτέ στην τηλεόραση. Η προέλευσή της είναι από την Κίνα και έχει να κάνει με ένα απορρυπαντικό ρούχων. 

Αυτό το απορρυπαντικό είναι τόσο ισχυρό που είναι ικανό να κάνει έναν άνδρα από μαύρο λευκό. Μπορεί να φαίνεται αστείο αλλά δεν είναι. Το κόνσεπτ της διαφήμισης είναι εμπνευσμένο από παλαιότερη ιταλική διαφήμιση όπου μια γυναίκα έβαζε στο πλυντήριο έναν λευκό καχεκτικό άνδρα και μετά το τέλος της πλύσης έβγαινε από μέσα ένας όμορφος και γυμνασμένος μαύρος άνδρας.



Στην σημερινή εκδοχή η κατά τα άλλα πρωτότυπη ιδέα της διαφήμισης έχει ως εξής: Μια νεαρή Κινέζα ετοιμάζεται να βάλει πλυντήριο. Στο χώρο ξεπροβάλλει ένας μαύρος άνδρας που είναι μπογιατζής και την προκαλεί. Εκείνη τον αποπλανεί και τον καλεί κοντά της. Εκείνος την πλησιάζει για να την φιλήσει. Εκείνη του βάζει από το απορρυπαντικό στο στόμα, τον αρπάζει και τον χώνει μέσα στον κάδο του πλυντηρίου και βάζει μπροστά την συσκευή. Οταν τελειώσει η πλύση από τον κάδο αναδύεται ένας Κινέζος λευκός και πεντακάθαρος.

Η διαφήμιση προκαλεί αντιδράσεις και πολλά είναι τα sites που την χαρακτηρίζουν ρατσιστική και απαράδεκτη.

Blogger του Shanghaiist blog εξοργισμένος με την διαφήμιση γράφει ότι δεν του προκάλεσε έκπληξη γιατί οι Κινέζοι έχουν τάσεις ρατσιστικές και μια ιδιαίτερη εκτίμηση στο λευκό δέρμα. Ομως όπως λέει μερικές φορές «αυτή η χώρα μπορεί να σε αφήσει εμβρόντητο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr