Ντομπρόβσκις: Αποκλείεται για την επόμενη 5ετία η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Ντομπρόβσκις: Αποκλείεται για την επόμενη 5ετία η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

«Δεν το βλέπω να συμβαίνει στο ορατό μέλλον, σίγουρα όχι την επόμενη πενταετία», είπε χαρακτηριστικά - Αίτημα από Βουλγαρία, Τσεχία και Ρουμανία να ενταχθούν στην ευρωζώνη - «Δεν υπάρχει προγραμματισμός επέκτασης για την επόμενη 3ετία», ήταν η απάντηση

Ντομπρόβσκις: Αποκλείεται για την επόμενη 5ετία η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ
«Εξαιρετικά περίπλοκο θέμα», που «σίγουρα δεν θα συμβεί την επόμενη 5ετία», χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, την ένταξη της Τουρκίας
στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρ' ότι, όπως τόνισε, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι συζητήσεις με την Άγκυρα, με αφορμή το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αναφερόμενος στις προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στην
ΕΕ
Κλείσιμο
, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι αν και η Επιτροπή έχει εντείνει πρόσφατα τις συνομιλίες με την Τουρκία στην προσπάθειά της να περιορίσει τις προσφυγικές ροές, «η διαδικασία ένταξης αποτελεί ένα εξαιρετικά περίπλοκο ζήτημα, και πρέπει να ικανοποιηθούν πολλοί όροι... Δεν το βλέπω να συμβαίνει στο ορατό μέλλον, σίγουρα όχι την επόμενη πενταετία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επίτροπος τόνισε επίσης ότι ορισμένες χώρες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν στην ευρωζώνη, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Τσεχία, αλλά δεν υφίσταται σχετικός προγραμματισμός για την επόμενη τριετία. «Η Επιτροπή δεν αποκλείει κάποια μελλοντική διεύρυνση της ευρωζώνης», τόνισε, αλλά «πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία που παίρνει χρόνο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης