EgyptAir: Θρήνος για τους συγγενείς στο Κάιρο

EgyptAir: Θρήνος για τους συγγενείς στο Κάιρο

Η λίστα με τις εθνικότητες που ταξίδευαν στην πτήση που συνετρίβη στη θάλασσα – Αιγύπτιοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιβάτες – Δεν αποκλείεται το χτύπημα, αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας

EgyptAir: Θρήνος για τους συγγενείς στο Κάιρο
Η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών που ταξίδευαν με την πτήση MS804 της EgyptAir ήταν Αιγύπτιοι. Σύμφωνα με τη λίστα που δόθηκε από τις αρχές, στο αεροπλάνο που συνετρίβη ανάμεσα στην Κάρπαθο και την Κρήτη, προορισμός του οποίου ήταν το Κάιρο, επέβαιναν 30 άτομα από την Αίγυπτο, 15 από τη Γαλλία, ένα από τη Βρετανία, ένα από το Βέλγιο, ένα από το Ιράκ, ένα από το Κουβέιτ, ένα από τη Σαουδική Αραβία, ένα από το Τσαντ, ένα από την Πορτογαλία, ένα από την Αλγερία και ένα από τον Καναδά. Στο αεροπλάνο υπήρχαν επίσης 10 άτομα που συνέθεταν το πλήρωμα και τρεις φρουροί ασφαλείας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Βρετανός προερχόταν από την Ουαλία και ήταν περίπου 40 ετών.

Η πτήση από το το Παρίσι στο Κάιρο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την Κάρπαθο. Όπως ενημέρωσαν οι επίσημες αιγυπτιακές αρχές, δεν δόθηκε σήμα επείγουσας κατάστασης, ενώ δεν υπήρξε η παραμικρή επικοινωνία μέσω ασυρμάτου.

Κλείσιμο
Οι έρευνες για την ανεύρεση στοιχείων που θα οδηγήσουν στο σημείο που συνετρίβη το Airbus 320 συνεχίζονται, ενώ νωρίς το απόγευμα ανακοινώθηκε πως βρέθηκαν συντρίμμια νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Την ίδια στιγμή, στο αεροδρόμιο του Καΐρου διαδραματίζεται ένα πραγματικό δράμα. Οι συγγενείς των ανθρώπων που ταξίδευαν με την τραγική πτήση, έχουν σπεύσει στις εγκαταστάσεις του αερολιμένα, προκειμένου να έχουν άμεση πληροφόρηση από τις αρμόδιες αρχές.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Η επιβεβαίωση της είδησης ότι συνετρίβη το αεροπλάνο προκάλεσε το ξέσπασμα των συγγενών, οι οποίοι θέλησαν να βρουν παρηγοριά αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον. Ανάλογες σκηνές και στη Γαλλία, στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, όπου μία γυναίκα έχει ξεσπάσει σε κλάματα. Για να μην καταρρεύσει, έχει καθίσει και σκουπίζει τα δάκρυά της, προσδοκώντας σε ένα θαύμα.








Μία γυναίκα της οποίας ο αδερφός επέβαινε στην πτήση που συνετρίβη στο Αιγαίο, ξεσπά την οργή της καθώς αποχωρεί από το αεροδρόμιο, φωνάζοντας ότι δεν τους έχει ενημερώσει κανείς για το τι συνέβη στους ανθρώπους τους. Πώς να το κάνουν άραγε, όταν οι ίδιοι οι αρμόδιοι βρίσκονται στο «σκοτάδι»;



Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο επικεφαλής της ομάδας ερευνών, Ζαν Πολ Τροντέ, τόνισε πως «ένα τεχνικό πρόβλημα, μία φωτιά, ή μία πτώση του κινητήρα, δεν προκαλεί την άμεση κατάρρευση του αεροσκάφους, καθώς υπάρχει χρόνος για να αντιδράσει το πλήρωμα. Κανείς δεν αντέδρασε, κανείς δεν ανέφερε το παραμικρό, οπότε υποθέτουμε πως πρόκειται για ένα βίαιο γεγονός, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να δέχτηκε επίθεση».










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης