Οι τζιχαντιστές θέλουν να πλήξουν την Ιταλία, προειδοποιεί Ιταλός εισαγγελέας

Οι τζιχαντιστές θέλουν να πλήξουν την Ιταλία, προειδοποιεί Ιταλός εισαγγελέας

Οι επίδοξοι ξένοι μαχητές δεν ταξιδεύουν στη Συρία γιατί καλούνται να θέσουν στο στόχαστρό τους ιταλικές πόλεις

Οι τζιχαντιστές θέλουν να πλήξουν την Ιταλία, προειδοποιεί Ιταλός εισαγγελέας
Δεν κρύβει την ανησυχία του ο Ιταλός εισαγγελέας αρμόδιος για την καταπολέμηση της μαφίας και της τρομοκρατίας, Φράνκο Ρομπέρτι, όταν μιλάει για την τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη και τη χώρα του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa εξέφρασε την αγωνία του για την πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ιταλία, επισημαίνοντας πως το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους ξένους μαχητές να μην ταξιδέψουν στη Συρία, αλλά να μεταβούν στη χώρα του για να εξαπολύσουν επιθέσεις.

Κλείσιμο
«Η έρευνα των συναδέλφων στην υπηρεσία κατά της μαφίας στο Μιλάνο έδειξε ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας που στρατολογούσε από τη Συρία, καλώντας τους επίδοξους ξένους μαχητές να μην πάνε εκεί, αλλά να χτυπήσουν στην Ιταλία
», δήλωσε ο Ρομπέρτι.

Ερωτηθείς αν πρέπει οι Ιταλοί πολίτες να τρομοκρατούνται έπειτα από τον εντοπισμό πυρήνων τζιχαντιστών σε Μπάρι, Μιλάνο και Βενετία, ο εισαγγελέας εξήγησε πως με τη σύλληψη των υπόπτων αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα της αστυνομίας, αλλά επισήμανε πως το σύνολο των ειδήσεων σχετικά με την παρουσία συμπαθούντων της τζιχαντιστικής οργάνωσης αποδεικνύει την πολυπλοκότητα του φαινομένου.

«Η τρομοκρατία χρηματοδοτείται με εμπόριο όπλων, έργα τέχνης, ναρκωτικά και ανθρώπους. Είναι δραστηριότητες μαφιόζικες», πρόσθεσε ο Ρομπέρτι.

Όσο για το αν φοβάται αφίξεις νέων τρομοκρατών, ο εισαγγελέας απάντησε πως δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο.

Βέβαια, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους πολίτες, τόνισε πως δε σημαίνει ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει πίσω στη μεταναστατευτική κρίση, αλλά πως επιβάλλεται να γίνονται καλύτεροι έλεγχοι σε όσους φτάνουν στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Φαντάζει δύσκολο, όμως, οι τζιχαντιστές να χρησιμοποιήσουν πλοιάρια για να εισχωρήσουν σε οργανωμένους πυρήνες. Περισσότερο βλέπω ότι σε αυτά τα πλοιάρια που φτάνουν από την Αφρική υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να ριζοσπαστικοποιηθούν στην Ευρώπη. Τουλάχιστον αυτό μας λένε οι έρευνες. Πιστεύω ότι είναι καλό που έχει εμπλακεί η Europol στη διαχείριση των hotspot. Άλλωστε, για αυτό το σκοπό γεννήθηκε η Europol, δηλαδή για το συντονισμό ανάμεσα στην εθνική αστυνομία των χωρών. Η κοινή διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης αποτελεί σχολή», συμπλήρωσε ο εισαγγελέας Ρομπέρτι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης