Απίστευτο: Εθελοντής πυροσβέστης άναβε φωτιές για να το «παίζει» μετά... ήρωας

Η τελευταία από τις 18 πυρκαγιές που ξεκίνησε προκάλεσε την ολοκληρωτική καταστροφή μιας ιστορικής γέφυρας στην πόλη και την εκκένωση δύο σχολείων

Την απίστευτη ιστορία ενός νεαρού εθελοντή πυροσβέστη που έβαζε φωτιές στην μικρή πόλη που ζει για να πηγαίνει στη συνέχεια να τις σβήνει έφερε στο φως της δημοσιότητας το ρεπορτάζ του CTV News.

Ο 19χρονος Lawson Michael Schalm βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με κατηγορίες για εμπρησμό σε 18 ξεχωριστές περιπτώσεις, μετά από έρευνα των αρχών σχετικά με τα αίτια μια σειράς πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια στην πόλη του, το Μέιερθορπ στην Αλμπέρτα του Καναδά.

Η τελευταία από αυτές τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκε την περασμένη Τρίτη προκάλεσε την ολοκληρωτική καταστροφή μιας ιστορικής γέφυρας στην πόλη και την εκκένωση δύο σχολείων, ενώ χρειάστηκαν πάνω από 35 πυροσβέστες αλλά και ελικόπτερα για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής του Μέιερθορπ, ο Schalm ήταν εθελοντής από τα 15 του χρόνια, ενώ είχε ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες την εκπαίδευσή του για να ενταχθεί και επαγγελματικά στο σώμα. Η σύλληψη του νεαρού αιφνιδίασε τους συναδέλφους του που ισχυρίζονται ότι «έπεσαν από τα σύννεφα» ενώ σοκαρισμένος δηλώνει και ο πατέρας του 19χρονου, που ωστόσο επισημαίνει ότι θα συμπαρασταθεί στον γιο του ό,τι και να συμβεί.

Ο δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε «θλιβερή» τη σημερινή μέρα για την πόλη, εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίησή του που βρέθηκε ο ένοχος που κρυβόταν πίσω από όλες αυτές τις πυρκαγιές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr