Βίντεο: Ελεγχόμενη έκρηξη σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων στη Ρωσία

Είχε βρεθεί μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών - Συνελήφθησαν 53 ύποπτοι, ένας εκ των οποίων συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος

Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών εντοπίστηκε σε παράνομο χώρο προσευχής μουσουλμάνων στην πόλη Σαμάρα της Ρωσίας, σύμφωνα με το Russia Today.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη για να καταστραφεί το κτίριο και τα εκρηκτικά.

Οι ειδικοί πυροτεχνουργοί προχώρησαν στην ενέργεια αυτή, καθώς εκτιμήθηκε πως τα εκρηκτικά ήταν πολύ επικίνδυνα για να μεταφερθούν εκτός του χώρου.

Ο αυτοκινητόδρομος αποκλείστηκε, καθώς και τα παρακείμενα κτίρια εκκενώθηκαν πριν την ελεγχόμενη έκρηξη, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο αποκαλύπτοντας τη σφοδρότητά της.

Όπως επισημαίνει το Russia Today, ο χώρος χρησιμοποιείτο από σαλαφιστές, αλλά δεν είχε καταγραφεί στην τοπική μουσουλμανική κοινότητα, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί παράνομο.

Την ίδια ώρα, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων συνέλαβαν 53 άνδρες, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας προωθούσε το Ισλαμικό Κράτος με αναρτήσεις του στο Διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε γειτονικά κτίρια, εντοπίστηκαν περισσότερα εκρηκτικά, όπλα, χειροβομβίδες και πυρομαχικά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr