Κρεμλίνο: 200.000 ευρώ θα στοιχίσει το 2016 η συντήρηση του ...Λένιν

Κρεμλίνο: 200.000 ευρώ θα στοιχίσει το 2016 η συντήρηση του ...Λένιν

Για είναι πάντα ο κομμουνιστής ηγέτης σε «κατάσταση που μοιάζει ζωντανός» -Δεν αποκάλυψε την πηγή των χρημάτων για τη συντήρηση

Κρεμλίνο: 200.000 ευρώ θα στοιχίσει το 2016 η συντήρηση του ...Λένιν
Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το 2016 θα διαθέσει 200.000 ευρώ για τη συντήρηση του ...Λένιν στο Κρεμλίνο. Το ακριβές ποσό που θα διατεθεί -ώστε ο κομμουνιστής ηγέτης να είναι σε «κατάσταση που μοιάζει ζωντανός» (lifelike condition)- ανακοινώθηκε στην κρατική ιστοσελίδα για τις δημόσιες δαπάνες. 

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα 200.000 ευρώ θα πάνε σε εργασία «βιοϊατρικής φύσης» από το ρωσικό Κέντρο Βιοϊατρικής, Τεχνολογίας, Έρευνας και Κατάρτισης, το οποίο άλλωστε πραγματοποιεί τις εργασίες στο πτώμα του Λένιν από το 1924, από τότε δηλαδή που τέθηκε σε δημόσια θέα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα δεν θα τα πληρώσουν οι Ρώσοι φορολογούμενοι δεν έδωσε όμως εξηγήσεις που θα τα βρει. 


Το σώμα του Λένιν βρίσκεται στο Κρεμλίνο για περισσότερα από 90 χρόνια

Αν και στα χρόνια μετά το τέλος της ΕΣΣΔ έγιναν προτάσεις για την οριστική ταφή του ηγέτη της επανάστασης του 1917, ωστόσο, μέχρι και σήμερα παραμένει στο μαυσωλείο που υπάρχει στο Κρεμλίνο. Πάντως σε διάφορες ιστοσελίδες που αναφέρεται το θέμα της διατήρησης του Λένιν πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ούτε ο ίδιος θα επιθυμούσε να εκτίθεται με αυτό τον τρόπο. Ενας χρήστης με καυστικό τρόπο λέει ότι οι κομμουνιστές ελπίζουν πως μια μέρα θα κλωνοποιήσουν τον ηγέτη των Μπολσεβίκων, αν βέβαια έρθουν στην εξουσία. Ενας άλλος λέει ότι αν θάψουν τον Λένιν θα πρέπει πρώτα να ξεθάψουν τον Μπόρις Γέλτσιν.

Πάντως από πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε στο Διαδίκτυο, το 62% των 8.000 ερωτηθέντων Ρώσων εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν καλύτερα να ταφεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης