Βενεζουέλα: Απαγόρευση στις γυναίκες να χρησιμοποιούν πιστολάκι μαλλιών

Βενεζουέλα: Απαγόρευση στις γυναίκες να χρησιμοποιούν πιστολάκι μαλλιών

Η ενεργειακή -και κυρίως οικονομική- κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα υποχρέωσε τον Μαδούρο να συστήσει στις γυναίκες να σταματήσουν να στεγνώνουν τα μαλλιά τους με πιστολάκι

Βενεζουέλα: Απαγόρευση στις γυναίκες να χρησιμοποιούν πιστολάκι μαλλιών
Ίσως και να αποτελεί την δήλωση του 21ου αιώνα για το ταλαιπωρημένο (καημένε Μπολιβάρ...) νοτιοαμερικάνικο «όνειρο» η χθεσινή έκκληση του Νίκολας Μαδούρο, του προέδρου της Βενεζουέλας ο οποίος σε τηλεοπτικό του διάγγελμα είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι η γυναίκα δείχνει πιο όμορφη όταν αφήνει τα μαλλιά της να στεγνώνουν φυσικά»! 

Ενώ παράλληλα κάλεσε τις γυναίκες της χώρας του να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το πιστολάκι για να στεγνώνουν τα μαλλιά τους, καθώς καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια. 

Οι συμβουλές ομορφιάς του Μαδούρου δεν έχουν να κάνουν τόσο με την αισθητική των γυναικών της χώρας (οι οποίες να θυμίσουμε ότι κερδίζουν μονίμως τους διαγωνισμούς ομορφιάς σε όλο τον κόσμο) αλλά προέρχεται από την αδυναμία του καθεστώτος του να εξασφαλίσει την απαραίτητη ενεργειακή επάρκεια στους πολίτες της Βενεζουέλας.

Το πρόβλημα είναι πλέον τόσο έντονο στην χώρα που εκτός από τα πιστολάκια για τα μαλλιά των γυναικών, ο Μαδούρο έχει προχωρήσει και σε πιο δραστικές λύσεις, όπως το να μην εργάζονται οι πολίτες τις Παρασκευές, ή οι συστάσεις να μειώσουν την χρήση ηλεκτρικών συσκευών και να ανεβάσουν την θερμοκρασία των κλιματιστικών στα σπίτια και τους χώρους εργασίας. Ζήτησε επίσης να μην χρησιμοποιούν τους στεγνωτήρες για τα ρούχα, αλλά να επιστρέψουν στις παραδοσιακές λύσεις να τα απλώνουν έξω στο υγρό τροπικό κλίμα της χώρας του.

Πάντως όλες αυτές οι εκκλήσεις, πέρα από τον σκωπτικό τρόπο που αντιμετωπίστηκαν εντός και εκτός της χώρας, δείχνουν και την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Βενεζουέλα σε ότι αφορά τα ενεργειακά της αποθέματα. Περίπου το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Βενεζουέλα προέρχεται από ένα τεράστιο φράγμα, το Guri Dam, το οποίο λόγω των λίγων βροχοπτώσεων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με την χαμηλή στάθμη του νερού να αφήνει υπόνοιες ότι ίσως να κατεβάσει διακόπτες μέσα στις επόμενες ημέρες βυθίζοντας τη χώρα στο σκοτάδι.
Κλείσιμο

Ο Μαδούρο ρίχνει το φταίξιμο στο φαινόμενο Ελ Νίνιο αλλά και σε κάποια σαμποτάζ που ο ίδιος τα αποδίδει στους αντιπάλους του, όμως οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι για όλα φταίει η έλλειψη συντήρησης και η απουσία χρημάτων για να ενισχυθεί η παραγωγική δυνατότητα των θερμοηλεκτρικών εργοστασίων παραγωγής ρεύματος. 

Πάντως η κατάσταση που επικρατεί στο Καράκας αλλά και σε όλη την επικράτεια της χώρας είναι πρωτοφανής, με αρκετές περιοχές να βρίσκονται ολόκληρες ημέρες χωρίς ηλεκτρισμό. Ενώ παράλληλα και τα κεριά έχουν αρχίσει να σπανίζουν, ενώ πωλούνται και στην μαύρη αγορά σε πολύ υψηλές τιμές. 

Όπως και να έχει πάντως, το πρόβλημα όπως φαίνεται του Μαδούρο δεν είναι τα πιστολάκια στεγνώματος και τα μαλλιά των γυναικών της Βενεζουέλας, αλλά το μοντέλο «ανάπτυξης» και πολιτικής διαχείρισης της χώρας που δυστυχώς δεν έχει πλέον «ρεύμα».  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης