Βρυξέλλες: Υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος αυτή τη στιγμή ο κολλητός του Αμπντεσλάμ

Βρυξέλλες: Υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος αυτή τη στιγμή ο κολλητός του Αμπντεσλάμ

Εχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον Μοχάμεντ Αμπρίνι

Βρυξέλλες: Υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος αυτή τη στιγμή ο κολλητός του Αμπντεσλάμ
Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι οι βελγικές αρχές για τον εντοπισμό του επιστήθιου φίλου του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, Μοχάμεντ Αμπρίνι, ο  οποίος παραμένει ασύλληπτος μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι. 

Οι βελγικές αρχές, που εξακολουθούν να δέχονται πυρά για το ότι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν στις πραγματικές διαστάσεις του κινδύνου του Ισλαμικού Κράτους- παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής- έχουν επικεντρωθεί στον 31χρονο Μοχάμεντ Αμπρίνι, Βέλγο μαροκινής καταγωγής, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στην καρδιά των Παρισίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν ο Αμπρίνι 
φέρεται να εμπλέκεται στα τυφλά χτυπήματα των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με την βελγική ιστοσελίδα "HLN", για τις βελγικές αρχές, ο παιδικός φίλος του Αμπντεσλάμ είναι ένας από τους τρομοκράτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Αμπρίνι και Αμπντεσλάμ ζούσαν σε διπλανά σπίτια στο Μολενμπέκ του Βελγίου, τη φωλιά των ισλαμιστών τρομοκρατών. Μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, εκδόθηκε σε βάρος του Μοχάμεντ Αμπρίνι διεθνές ένταλμα σύλληψης. Κι όταν σημειώθηκαν οι αιματηρές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες, η βελγική αστυνομία έστρεψε την έρευνά της και στον Αμπρίνι ο οποίος φέρεται να ανήκε στην ίδια ομάδα που συντόνιζε τις επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι.

Για το λόγο αυτό, οι αρχές του Βελγίου και της Γαλλίας βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία για τον εντοπισμό συνεργών των τρομοκρατών. Λίγα 24ωρα μετά τα τυφλά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση των Παρισίων ανακοίνωσε πως απέτρεψε μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία κι ότι οι επίδοξοι τρομοκράτες που την σχεδίαζαν έχουν ευρωπαικές διασυνδέσεις. Τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει δύο προσαγωγές υπόπτων στο Βέλγιο, μία σύλληψη Γάλλου υπηκόου στην Ολλανδία, και τρεις ύποπτοι βρίσκονται ήδη στα χέρια των γαλλικών αρχών. Όλοι φέρονται να έχουν σχέση με τον βασικό ύποπτο της τρομοκρατικής επίθεσης που αποτράπηκε στη Γαλλία, τον Ρέντα Κρικέ. Όπως ανακοίνωσε χτες το απόγευμα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, ο 34χρονος Ρέντα Κρικέτ, πρώην ληστής ο οποίος ανακρίνεται από την αστυνομία από την περασμένη Πέμπτη, σχεδίαζε μία επίθεση που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο . Επιπλέον, σ΄ένα διαμέρισμα του Παρισιού, οι γαλλικές αρχές κατάσχεσαν πολλά όπλα, Καλάσνικοφ και εκρηκτικά.  Η έρευνα, όπως ο ο Γάλλος υπουργός  επεσήμανε, προχωρά με ταχείς ρυθμούς και επεκτείνεται σε πολλές ευρωπαικές χώρες. 

Κλείσιμο
Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι το "Μολενμπέκ του Βελγίου" έχει την έδρα του και στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα, στο "Σεν Ντενί", γενέτειρα του άλλοτε καταζητούμενου τζιχαντιστή, Αμπτελχαμίντ Αμπαούντ. Πρόκειται για ένα από τα πυκνοκατοικημένα λαϊκά προάστια με 100 χιλιάδες κατοίκους με μεγάλη πλειοψηφία μεταναστών ή οικογενειών από πρώην γαλλικές αποικίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης