Μακελειό στο Ιράκ: Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε αγώνα ποδοσφαίρου - Πάνω από 30 νεκροί

Μακελειό στο Ιράκ: Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε αγώνα ποδοσφαίρου - Πάνω από 30 νεκροί

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης - Τουλάχιστον 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πολλοί εκ των οποίων είναι σοβαρά - Ανάμεσα στα θύματα και ο δήμαρχος της πόλης

Μακελειό στο Ιράκ: Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε αγώνα ποδοσφαίρου - Πάνω από 30 νεκροί
Βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε το θάνατο ανατολικά της Βαγδάτης, κοντά στην πόλη Αλεξάνδρεια, στο χωριό Αλ Ασρίγια, σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 ανθρώπους (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι νεκροί ξεπερνούν τους 60), ενώ πάνω από 70 τραυματίστηκαν, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η επίθεση σημειώθηκε σε γήπεδο όπου διεξαγόταν ποδοσφαιρική αναμέτρηση, την ώρα που οι παίκτες της νικήτριας ομάδας σήκωναν το τρόπαιο για να πανηγυρίσουν με τους οπαδούς τους. Την ευθύνη ανέλαβε και επισήμως το Ισλαμικό Κράτος, παρουσιάζοντας την εικόνα του νεαρού βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος αιματοκύλησε τη μικρή πόλη του Ιράκ, ο οποίος ονομάζεται Σαρί Φαλάχ αλ Ασάρι.

Κλείσιμο



Ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται και ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος κατέληξε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.



Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μόλις λίγα 24ωρα μετά το μακελειό στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό στη διεθνή κοινότητα.

Η κυβέρνηση του Ιράκ αναζητεί τρόπους αντιμετώπισης των τζιχαντιστών, οι οποίοι δρουν σχεδόν ανεξέλεγκτα στην πρωτεύουσα της χώρας.




Το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης προκαλεί σοκ... Διακρίνονται οι παίκτες και ο δήμαρχος που ετοιμάζονται για την απονομή του κυπέλλου. Η έκρηξη εκδηλώνεται ανάμεσα στους παίκτες και τους φιλάθλους, οι οποίοι πανηγύριζαν για την ομάδα τους, ενώ φαίνεται και καπνός.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης