Τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες της Κομισιόν

Τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες της Κομισιόν

Το επίπεδο απειλής στα ευρωπαϊκά όργανα ανέβηκε στο ανώτατο επίπεδο «πορτοκαλί» - Αναβάλλονται όλες οι συναντήσεις εντός του κτιρίου και η είσοδος σε αυτό επιτρέπεται μόνο στο προσωπικό με κάρτα εισόδου

Τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες της Κομισιόν
Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες της Κομισιόν σε ένδειξη πένθους για τα θύματα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Την ίδια στιγμή το επίπεδο απειλής στα ευρωπαϊκά όργανα ανέβηκε στο ανώτατο επίπεδο «πορτοκαλί», ενώ αναβάλλονται όλες οι συναντήσεις εντός του κτιρίου και η είσοδος σε αυτό επιτρέπεται μόνο στο προσωπικό με κάρτα εισόδου. 

Κλείσιμο



Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε ότι «είμαστε ήρεμοι και νηφάλιοι όπως επιβάλει η κατάσταση» εκφράζοντας παράλληλα συλλυπητήρια στις οικογένειές των θυμάτων. Επιπλέον ενημέρωσε πως ο πρόεδρος Γιούνκερ, ο οποίος από το πρωί μίλησε με τον Πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ, τον υπουργό εσωτερικών του Βελγίου Ζαν Ζανμπόν, τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε, τον Μάρτιν Σούλτς και την καγκελάριο Μέρκελ. Τέλος ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει ενωμένη απέναντι στον τρόμο.

Αναλυτικά ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε:

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται με τα θύματα των επιθέσεων και τις οικογένειες και τους φίλους τους και βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις Βελγικές Αρχές και σε αυτό το σημείο το κύριο μέλημα μας είναι η ασφάλεια όλων στις Βρυξέλλες όπως και του προσωπικού μας και των εγκαταστάσεων μας. Δεν είναι η ώρα για δηλώσεις, παραμένουμε ήρεμοι και νηφάλιοι όπως επιβάλει η κατάσταση. Ο Πρόεδρος Γιούνκερ μαζί με την Αντιπρόεδρο Γκεοργκίεβα βρίσκονται από νωρίς στο κτήριο της Επιτροπής και συντονίζουν από κοινού με το προσωπικό ασφάλειας. Στο κτήριο βρίσκεται και ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Πρόεδρος Γιούνκερ μίλησε σήμερα με τον Πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ, τον υπουργό εσωτερικών του Βελγίου Ζαν Ζανμπόν, τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε, τον Μάρτιν Σούλτς και την καγκελάριο Μέρκελ. Το προσωπικό της Επιτροπής είναι ενήμερο και ενημερώνεται διαρκώς μέσω μηνυμάτων για την κατάσταση από την Επίτροπο Γκεοργκίεβα. Η Επιτροπή έλαβε την απόφαση να ανεβάσει το επίπεδο ασφαλείας από κίτρινο στο πορτοκαλί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί πρέπει να παραμείνουν αποφασισμένοι στην πρωτεύουσα της ΕΕ και να είμαστε ενωμένοι ενάντια στον τρόμο σε πλήρη αλληλεγγύη με τους κατοίκους των Βρυξελλών».

Μάρτιν Σουλτς: Οι ενέργειες αυτές έχουν γεννηθεί από το μίσος και δεν δικαιώνουν κανέναν

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, εξέφρασε την θλίψη του για τα τρομοκρατικά «χτυπήματα» και έστειλε το μήνυμά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Είμαι συγκλονισμένος από τις απαράδεκτες και δειλές τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες σήμερα. Οι σκέψεις μου πηγαίνουν αρχικά και κυρίως στα θύματα και τους τραυματίες, καθώς και στις οικογένειές τους και τους φίλους τους. Αυτές οι ενέργειες με θυμώνουν και με θλίβουν την ίδια στιγμή. Έχουν γεννηθεί από βαρβαρότητα και μίσος που δεν δικαιώνουν κανέναν και τίποτα. Οι Βρυξέλλες, όπως κάθε άλλη πόλη που έχει πληγεί από τρομοκρατικές επιθέσεις, θα σταθούν ενωμένες και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί που φιλοξενούνται τόσο γενναιόδωρα από τους θεσμούς των Βρυξελλών και τους κατοίκους τους θα δράσουν ανάλογα. Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασα στον Βέλγο πρωθυπουργό την συμπόνια μου και την αλληλεγγύη μου προς τον βελγικό λαό».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης