Βρυξέλλες: Ο βοηθός του Μοσκοβισί περιγράφει τις στιγμές της έκρηξης

Βρυξέλλες: Ο βοηθός του Μοσκοβισί περιγράφει τις στιγμές της έκρηξης

Ανάμεσα στους επιβάτες που έζησαν τις συγκλονιστικές στιγμές της έκρηξης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ήταν και ο Σάιμον Ο'Κόνορ, δεξί χέρι Επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί

Βρυξέλλες: Ο βοηθός του Μοσκοβισί περιγράφει τις στιγμές της έκρηξης
Τον τρόμο που έζησε κατά την διάρκεια της έκρηξης περιγράφει ένα υψηλόβαθμό στέλεχος της ΕΕ, πολύ στενός συνεργάτης του Πιέρ Μοσκοβισί. Ο Σάιμον Ο'Κόνορ βρισκόταν στο πάρκινγκ του αεροδρομίου, κατευθυνόμενος προς το κεντρικό κτίριο για να ταξιδέψει προς την Ρώμη.

«Ο ήχος της έκρηξης δεν έμοιαζε με αυτό που θα περίμενε κανείς από μία βόμβα» δήλωσε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης, ο οποίος όμως νόμισε ότι ο θόρυβος προερχόταν από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο αεροδρόμιο. Γι' αυτό και συνέχισε την πορεία του προς το τέρμιναλ μέχρι που ακούστηκε και η δεύτερη έκρηξη λίγα λεπτά αργότερα.

«Κατευθύνθηκα στα κάγκελα του πάρκινγκ και τότε είδα τον κόσμο να κοιτάζει αποσβολωμένος» λέει, «και τότε συνειδητοποίησα τι πραγματικά είχε συμβεί. Ολόκληρο το εμπρός τμήμα του κτιρίου είχε καταστραφεί. Πολύς κόσμος είχαν αίματα στα πρόσωπά τους και στα πόδια του. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει έντρομος έξω από το κτίριο προσπαθώντας να διαφύγει».

Όπως αναφέρει ο Σάιμον Ο'Κόνορ, ο οποίος μίλησε με δύο άλλους αυτόπτες μάρτυρες, μία από τις εκρήξεις φαίνεται να έγιναν μέσα στο καφέ των Σταρμπακς στην αίθουσα αναχωρήσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης