«Que bola Cuba?»: Με αυτό το «tweet» ξεκίνησε η ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στο νησί

«Que bola Cuba?»: Με αυτό το «tweet» ξεκίνησε η ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στο νησί

Η πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Κούβα μέσα σε φιλικό κλίμα και υπό βροχή - Το πρόγραμμα του Ομπάμα κατά την παραμονή του στην Αβάνα - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας - Πάνω από 200 συλλήψεις ακτιβιστών

«Que bola Cuba?»: Με αυτό το «tweet» ξεκίνησε η ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στο νησί
Η πολυαναμενόμενη και από καιρό σχεδιαζόμενη επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στην Κούβα ξεκίνησε γύρω στις 22.30 ώρα Ελλάδας, όταν το Air Force One προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί στη βροχερή Αβάνα. Λίγο πριν βγει από την πόρτα του αεροπλάνου, ο πάντα επικοινωνιακός Ομπάμα, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες του Μάλια και Σάσα, έστειλε στον λογαριασμό του στο twitter έναν χαιρετισμό: «Πώς πάει Κούβα;». 

Η επίσκεψη του Ομπάμα πέρα από την ιστορική της σημασία, σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση πλέον της αλλαγής στάσης της χώρας του απέναντι στην Κούβα. Μία στάση η οποία έχει περάσει από δεκάδες κρίσεις τα προηγούμενα χρόνια, αλλά που πλέον βρίσκεται στο στάδιο της εξομάλυνσης των σχέσεων, της κατάργησης του εμπάργκο και τις ενίσχυσης των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Κλείσιμο
Ο Μπάρακ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Ραούλ Κάστρο (όχι όμως και τον Φιντέλ) ενώ θα εκφωνήσει μία σημαντική ομιλία σε θέατρο της Αβάνας την Τρίτη, στην οποία θα απευθυνθεί στον κουβανικό λαό. Στους δρόμους της πρωτεύουσας κυματίζουν τις τελευταίες ημέρες αμερικανικές σημαίες.

Πριν αναχωρήσει από τη χώρα για το Μπουένος Άιρες το απόγευμα της Τρίτης, ο Ομπάμα πρόκειται να παρακολουθήσει ένα ματς μπέιζμπολ ανάμεσα στην εθνική ομάδα της Κούβας και την αμερικανική ομάδα των Tampa Bay Rays. Στη συνέχεια οι Ρόλινγκ Στόουνς θα δώσουν μια μεγάλη δωρεάν συναυλία.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης